Ondersteuners MVB zorg en of LVB begeleidend
Baalderborg Groep

Meerdere ondersteuners MVB zorg en/of LVB begeleidend 24 - 28 uur

Waar ga je werken
Wij zijn op zoek naar meerdere ondersteuners die een uitdaging halen uit het werken binnen de 24 uurs zorg en graag hun expertise op diverse fronten inzetten. Hierbij kan je denken aan het werken op woonlocaties, op de dagbesteding of tijdens de nachten. Zoek je een uitdagende en afwisselende baan, waar je jouw talenten binnen een brede doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou! Als ondersteuner ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van onze matige tot lichte verstandelijke en/of lichamelijk beperkte cliënten. Je ondersteunt hen in de zorg- en begeleidingsbehoefte waar het nodig is. De begeleiding is erop gericht de zelfstandigheid van de cliënten te bewaren of te vergroten afgestemd op hun mogelijkheden en behoeften. Waar nodig worden ADL-taken overgenomen. Zelfredzaamheid, medezeggenschap en het sociale netwerk zijn belangrijke items waar je als begeleider een rol in speelt. Onze MVB / LVB cliënten wonen binnen verschillende woonvoorzieningen binnen onze organisatie. Dit kan in de regio Twente – Salland zijn.

Wat ga je doen
Als ondersteuner MVB/LVB ben je inzetbaar op verschillende locaties of afdelingen die met deze doelgroepen werken. Je werkt nauw samen met je team van collega’s. Je schrijft bijvoorbeeld onderdelen voor de jaarlijkse ondersteuningsplannen, onderhoud het contact met familie en voert taken uit die voortkomen uit de rapportages en vanuit de zogenoemde ‘teamtaken’. Vanuit deze verantwoordelijkheid, wordt er van jou verwacht dat je daaruit voortvloeiende werkzaamheden op een inspirerende en motiveerde manier uitvoert.

Wat breng je mee
Je hebt een mbo-niveau 3 zorgopleiding. Je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en weet hun mogelijkheden te benutten. Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende verzorging. Daarbij bezit je een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kan je schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Je kan goed inspelen op de verbale en non-verbale signalen van cliënten, bent initiatiefrijk, doortastend (kunt ‘knopen’ doorhakken) en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Indien nodig kun je de juiste personen hierbij betrekken. Tevens heb je een positieve en actieve instelling en kun je goed feedback geven en ontvangen.

Wat hebben we jou te bieden
Je bent van harte welkom binnen een betrokken en enthousiaste organisatie. Je krijgt een uitdagende functie waarbij je gaat werken met onze cliënten met variërende zorgvragen. We kijken naar een passende plek binnen onze organisatie die aansluit op jouw kwaliteiten. Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Een organisatie die graag wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt!

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Je wordt via de telefoon/mail op de hoogte gehouden over de procedure. Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Solliciteren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het Flexbureau 0523-287265 of Linda Hendriks op 06-46448018. Via onze site www.baalderborggroep.nl (werken bij ons, actuele vacatures) kun je reageren.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Linda Hendriks: 06-46448018
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 13-07-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 112518

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep