Oogarts
Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat per 1 april 2022 wegens pensionering een vacature voor een Oogarts (0.8-1.0 FTE). 

Wij zoeken een oogarts die met ons de visie op oogheelkundige zorg in de regio Twente vorm wil komen geven. De komende jaren zal verder gebouwd worden aan een topklinisch profiel van de oogheelkunde met daarnaast taakherschikking richting de 1e lijn voor optometrische zorg.

Werkomgeving Medisch Spectrum Twente is één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.600 collega’s waaronder 225 medisch specialisten, werken we vóór en mét patiënten in een gastvrije hoogwaardige en veilige omgeving vanuit onze kernwaarden passie, aandacht en daadkracht. Voor bijna alle medische behandelingen kan men bij ons terecht.

De afdeling
De afdeling oogheelkunde, met locaties in Enschede en Oldenzaal, is een dynamische afdeling waar enthousiast en patiëntvriendelijk wordt gewerkt. Het team oogartsen werkt in een open en collegiale sfeer. Er zijn 6 oogartsen en een physician assistant werkzaam. De oogartsen worden ondersteund door TOA’s, optometristen en orthoptisten, daarnaast is er een basisarts voor het uitvoeren van intravitreale injecties. De afdeling beschikt over een eigen OK en vast OK-team waar onder druppelanesthesie per jaar zo’n 1800 staaroperaties worden verricht. Er wordt onderwijs verzorgd voor coassistenten en diverse paramedici. Wij werken aan een topklinisch profiel met de ambitie voor het gaan aanbieden van vitreoretinale chirurgie, daarnaast zal taakherschikking richting de 1e lijn worden uitgebreid.

Functieomschrijving

Allround oogarts met goede chirurgische en communicatieve vaardigheden, die graag in een team werkt. Aantoonbare affiniteit met opleiden en management gerelateerde activiteiten is gewenst. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en verder invulling geven aan subspecialisatie behoort tot de mogelijkheden.

Functie eisen

Allround oogarts met goede chirurgische en communicatieve vaardigheden, die graag in een team werkt. Aantoonbare affiniteit met opleiden en management gerelateerde activiteiten is gewenst. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en verder invulling geven aan subspecialisatie behoort tot de mogelijkheden.

Wij bieden

Een mooie werkplek in een enthousiast team van collega’s en medewerkers met ruime mogelijkheden voor het uitvoeren van subspecialisatie(s). Aanstelling voor onbepaalde tijd voor 0.8 tot 1.0 FTE in een dienstverband volgens AMS+ regeling.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature, verwijzen wij graag naar onze vacaturesite www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 30-08-2021
Reageer voor 30-09-2021
Ingangsdatum 30-08-2021
Nummer 70734

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente