Opleiding tot Klinisch Psycholoog
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij een ervaren GZ-psycholoog met een ambitie voor een sleutelpositie in de zorg en/of het zorgmanagement? Lees dan verder! Wij bieden per 1 januari 2022 een opleidingsplaats voor de

Opleiding tot Klinisch Psycholoog

differentiatie Volwassenen

Fulltime, parttime is bespreekbaar

De opleiding tot Klinisch Psycholoog binnen Mediant

In deze vierjarige opleiding ga jij je ontwikkelen tot een allround scientist practitioner.

Je wordt een specialist binnen de psychologenberoepen en richt je in het bijzonder op diagnostiek, indicatiestelling en psychotherapeutische behandeling van complexe problematiek. Je leert wetenschappelijke artikelen te beoordelen en zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op te zetten en uit te voeren; een wetenschappelijke publicatie is onderdeel van de opleiding. Een belangrijk element van de opleiding wordt gevormd door managementtaken en daarom voer je ook een management- of innovatieproject uit.

Behandelinhoudelijk werk je vanuit verschillende methoden, zowel persoons- als klachtgericht, waarbij je oog hebt voor het individu alsook voor het systeem rondom de individuele cliënt. Groepstherapie en groepsprocessen in (behandel)teams, supervisie geven en het aansturen van collega’s al dan niet in een leidinggevende positie vormen onderdeel van de opleiding.

Tijdens je opleidingstraject werk je op verschillende afdelingen binnen Mediant en word je begeleid door onze eigen P-opleider Grietje Schaap, werkbegeleiders en supervisoren. Het volgen van leertherapie is onderdeel van de opleiding.

Als je de opleiding afrondt, heb je ook de volledige opleiding tot psychotherapeut afgerond en kun je je dus niet alleen als klinisch psycholoog (art.14), maar ook als psychotherapeut (art. 3) laten registreren in het BIG register! 

Wat vragen we van je?

Je hebt tenminste twee jaar ervaring als GZ-psycholoog. Je kiest bewust voor deze vervolgstap in jouw loopbaan. Het opleidingstraject tot klinisch psycholoog is namelijk pittig en de ervaring leert dat het van groot belang is dat je werk, opleiding en privé de komende opleidingsjaren goed kunt combineren, omdat het veel vraagt van je tijd en energie.

Als persoon ben je flexibel en veerkrachtig. Naast enthousiast en leergierig ben je ook in staat creatieve oplossingen te bedenken en samen te werken met verschillende soorten mensen in uiteenlopende situaties, ook bij ingewikkelde omstandigheden. Je hebt een constructieve, pro-actieve en flexibele werkhouding. Je kunt goed reflecteren en durft jezelf onder een vergrootglas te leggen, zodat je ‘jezelf als instrument’ beter leert kennen en kunt ontwikkelen.

Je staat open voor feedback en weet dit op een positieve manier te vertalen naar jou als persoon en als toekomstig klinisch psycholoog.

Je bent een prettige gesprekspartner, waarbij cliënten, verwijzers en collega’s zich op hun gemak voelen. Je wilt dit nog verder ontwikkelen, zodat je ook jouw rol als specialist vorm en inhoud kunt geven na diplomering.

Informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de opleiding dan kun je bellen met Grietje Schaap, P-opleider, tel.nr 06-14343815. Wanneer  je vragen hebt over de procedure en/of arbeidsvoorwaarden, bel dan met Nicole ter Bogt, manager P&O en Opleidingen tel.nr 06-42390795. 

Als je besluit te solliciteren

Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via onderstaande knop o.v.v. sollicitatie opleiding tot klinisch psycholoog.

Wij zien er naar uit!

Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 103
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 20-08-2021
Reageer voor 19-10-2021
Nummer 70580

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg