Opleidingsplaats tot Klinisch psycholoog
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben jij een ervaren GZ-psycholoog mét een ambitie voor een sleutelpositie in de zorg en/of het zorgmanagement? Dan biedt Mediant je deze mogelijkheid!

Opleidingsplaats per 1 januari 2023


Opleiding Klinisch Psycholoog


differentiatie Volwassenen

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

De inhoud van de opleiding tot klinisch psycholoog (KP opleiding)

De KP opleiding is een vierjarige opleiding die Mediant vorm geeft in samenwerking met het RCSW in Nijmegen. Het curriculum van de opleiding bestaat uit:

  • diagnostiek en behandeling (incl. psychotherapie) van complexe meervoudige problematiek
  • het uitvoeren van een praktijkresearch, uitmondend in een wetenschappelijke publicatie
  • het uitvoeren van een management- of innovatieproject

Wanneer je hier meer over wilt weten kijk dan op de website van het RCSW:
http://www.rcsw.nl/big-opleidingen/klinisch-psycholoog

De KP opleiding binnen Mediant

Tijdens je opleidingstraject ga je op verschillende afdelingen binnen Mediant werken. Gedurende de opleiding word je begeleid door onze P-opleider Grietje Schaap.

Voor interne medewerkers geldt dat wanneer je de opleideling start je altijd op een andere werkplek komt dan waar je werkte. Dit om los te komen van jouw huidige positie in het team en je in de nieuwe rol als opleideling vrij te kunnen voelen om te leren. Je werkt 4 dagen per week en gaat daarnaast 1 dag per week naar het RCSW in Nijmegen. Het volgen van leertherapie is onderdeel van de opleiding.

Na het voltooien van je studie ben je klinisch psycholoog, een specialistische functie. Als klinisch psycholoog ben je geregistreerd in het BIG-register (art. 14) en kun je je, zonder aanvullende eisen, daarnaast ook in het BIG-register voor psychotherapeuten (art. 3) laten registreren.

Wat vragen we van je?

Je hebt tenminste twee jaar ervaring als GZ-psycholoog. Je kiest bewust voor deze vervolgstap in jouw loopbaan. Het opleidingstraject tot klinisch psycholoog is namelijk pittig en de ervaring leert dat het van groot belang is dat je werk, opleiding en privé de komende opleidingsjaren goed kunt combineren, omdat het veel vraagt van je tijd en energie.
Als persoon ben je enthousiast en leergierig. Je hebt een constructieve, pro-actieve en flexibele werkhouding. Je kunt goed reflecteren en durft jezelf onder een vergrootglas te leggen, zodat je ‘jezelf als instrument’ beter leert kennen en kunt ontwikkelen.
Je staat open voor feedback en weet dit op een positieve manier te vertalen naar jou als persoon en als toekomstig klinisch psycholoog.
Je bent een prettige gesprekspartner, waarbij cliënten, verwijzers en collega’s zich op hun gemak voelen. Je wilt dit nog verder ontwikkelen, zodat je ook jouw rol als specialist vorm en inhoud kunt geven na diplomering.

Wat bieden we?


We bieden een vierjarige leer-arbeidsovereenkomst aan voor 36 uur. Na afronding van de opleiding wordt je aangesteld als klinisch psycholoog binnen één van de circuits. De kosten voor de studie zijn voor rekening van Mediant (met uitzondering van de leertherapie). De verdere aanstellings- en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.

Wie kun je bellen als je meer wilt weten?


Als je vragen hebt over de inhoud van de opleiding dan kun je bellen met Grietje Schaap, P-opleider, tel.nr 06-18688946. Wanneer je vragen hebt over de procedure en/of arbeidsvoorwaarden, bel dan met Nicole ter Bogt, manager P&O en Opleidingen tel.nr 06-42390795.

Als je besluit te solliciteren


Dan ontvangen wij graag je sollicitatie uiterlijk 23 mei aanstaandevia de sollicitatiebutton.

De selectiegesprekken voor deze vacature zijn gepland op maandagmiddag 30 mei aanstaande.

Wij zien er naar uit!

Type Werkplein
Intern nummer 182
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 11-03-2022
Reageer voor 24-05-2022
Nummer 108947

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg