Oriëntatiebaan
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Een carrièreswitch naar de zorg, iets voor jou?  
 • Altijd al nieuwsgierig geweest naar een baan in de zorg?
 • Zien mensen in jouw omgeving jou altijd als een zorgzaam type?

Dan is deze oriëntatiebaan een geweldige kans voor jou!

Wat een fantastische mogelijkheid, betaald oriënteren in de zorg; Wij bieden jou de kans om mee te maken of het werken in de ouderenzorg bij jou past. Switchen van baan is een grote stap, en dat begrijpen we. Met deze oriëntatiebaan kun je op een veilige manier een bewuste keuze maken.

Hoe werkt dit? Je gaat in drie maanden tijd 12 uur tot 20 uur mee werken (betaald) om te ervaren of het werken in de zorg bij je past. Je wordt tijdens deze 3 maanden oriënteren op twee diverse werkplekken geplaatst, dit kan in het héle werkgebied van Carintreggeland zijn. Van Rijssen tot Oldenzaal, van Almelo tot Delden daarom is het echt belangrijk dat jij mobiel bent.

Na deze drie manden bespreken we samen hoe je dit hebt ervaren. We zoeken mensen die een bewuste keuze maken en een passie en nieuwsgierigheid naar de zorg hebben. Belangrijk is dat je in het bezit bent van een MBO niveau 2 diploma, zodat je na afronding van de oriëntatiebaan opgeleid kunt worden tot Verzorgende niveau 3 via een BBL-traject.

Wat ga je doen tijdens de oriëntatiebaan?  
We starten samen met een introductiebijeenkomst. We laten je kennis maken met Carintreggeland. Daarna ga je op verschillende locaties aan de slag met verschillende doelgroepen. Het fijne hiervan is dat je ontzettend goede begeleiding krijgt, hierdoor kun je het goed ervaren hoe het is om in de zorg te werken. Maar ook werk je zelf direct mee en ondersteun je de zorgteams met diverse werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan de basiszorg zoals het wassen, aankleden, eten bereiden. Maar ook kijk je mee hoe verpleegtechnische handelingen worden verricht. Ook zijn er nog ondersteunende werkzaamheden waar we jou in meenemen; activiteiten in het dagactiviteitencentrum, huishoudelijke en begeleidende zorg. Zoals je leest; het is het complete plaatje. Je kunt bijdragen aan de zorg van de cliënten en zorg ervoor dat zij een sfeer van rust en gezelligheid ervaren. Je draagt daardoor bij aan een waardevol leven voor onze cliënt.

Wie ben jij

 • Je bent het type waarvan je omgeving altijd zegt dat je zo zorgzaam en geïnteresseerd bent
 • Je bent flexibel en kunt 12 tot 20 uur naast je huidige baan werken, in een periode van 3 maanden (maart, april, mei 2023)
 • Je bent bereid om wisselende diensten (dag, avond, weekend) en op diverse locaties te werken
 • Je bent enthousiast, leergierig en staat te trappelen om deze uitdaging met beide handen aan te pakken
 • Je bent betrokken en kunt goed luisteren
 • Je hebt minimaal een diploma MBO niveau 2 en ziet het zitten om samen met ons een opleidingstraject te starten richting Verzorgende niveau 3.
 • Je bent in het bezit van een (scooter) rijbewijs en eigen vervoer

Je vindt bij ons

 • Een geweldige kans om de zorg te ontdekken, een oriëntatiebaan voor 3 maanden (12 tot 20 uur per week)
 • Een bruto-maandsalaris van € 1.950,--  tijdens het oriënteren. 
 • Een fijne begeleiding in de praktijk door jouw eventuele naaste nieuwe collega’s!
 • Reiskostenvergoeding conform CAO
 • En klikt het na 3 maanden van beide kanten? Dan bieden we jou een passend opleidingstraject aan met een leer-arbeidscontract.
 • Wanneer je vervolgens in september 2023 begint met jouw opleiding, is jouw salaris conform CAO VVT FWG 35 max € 2.199,49  

Binnen Carintreggeland werken wij vanuit een duidelijk visie, namelijk een Waardevol Leven voor onze cliënten. Deze visie staat bij ons centraal en vinden wij erg belangrijk. Wat voor ons minstens zo belangrijk en ook onderdeel van onze visie is, is Waardevol Werken. 
Wij zijn van mening dat de beleving van Waardevol Werken een belangrijke voorwaarde is om de beste zorg te kunnen bieden en daarmee optimaal te kunnen bijdragen aan een Waardevol Leven voor onze cliënten.   
Carintreggeland heeft daarom als organisatie veel aandacht voor Waardevol Werken voor onze huidige collega’s én voor jou als toekomstige collega! Om dit te kunnen waarborgen biedt onze organisatie tal van mogelijkheden om dit te kunnen verwezenlijken.    
Zo vinden wij vanuit deze visie een goede werk- en privébalans erg belangrijk. Daarvoor zijn er in elke fase in jouw leven passende mogelijkheden? Wij stimuleren jou als medewerker om daarbij zelf de regie pakken over je leven en over je baan!  
Ook geven wij jou graag de gelegenheid én de verantwoordelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Carintreggeland faciliteert, jij pakt het op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholingen via ons leerplein.  
Dit alles doen we met de intentie jouw werkplezier te behouden of te verhogen. 

Kom jij ook Waardevol Werken bij Carintreggeland? 

Interesse

Interesse

Klinkt dit als een droom wat uitkomt? Heb jij zin om dit avontuur met ons aan te gaan? Is dit dan het moment waarbij jij een steentje wilt bijdragen aan een Waardevol Leven van onze cliënten? Wil je ervaring wat Waardevol Werken bij Carintreggeland betekent?

Dan zien we erg graag jouw sollicitatie tegemoet.

Solliciteren kan tot en met oktober 2022. De selectie van de brieven vindt ook plaats eind oktober / begin november.
Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de maand november.

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Carintreggeland, diverse locaties
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij [email protected]
Functie(s) Helpende niveau 2
Verzorgende IG
Publicatiedatum 24-06-2022
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 112004

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland