Wat houdt de functie in?
Je gaat deel uitmaken van de vakgroep gedragskundigen, bestaande uit orthopedagogen,
gz-psychologen, orthopedagogen-generalist.
Vanuit de vakgroep wordt, in samenwerking met andere behandelaren, behandeling, diagnostiek en advies geboden aan cliënten met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Het betreft cliënten uit alle doelgroepen: van EMB tot LVB, van alle leeftijden en met enkelvoudige tot complexe zorgvragen en ondersteuningsbehoeften.
Als gedragskundige ben je als behandelcoördinator verbonden aan een aantal locaties en vanuit die rol inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg binnen wonen en dagbesteding, zoals beschreven in het ondersteuningsplan van de cliënt. Je werkt nauw samen binnen de driehoek gedragskundige-persoonlijk ondersteuner van de cliënt-teamleider van de locatie, ieder vanuit zijn eigen rol. Daarnaast zijn de arts gehandicaptenzorg, paramedici en andere behandelaren zoals een systeemtherapeut, gz-psychologen, psychomotorische therapeuten en ggz-agogen ook belangrijke samenwerkingspartners voor je. Tot slot lever je een actieve bijdrage aan de plaatsing en evt. doorplaatsing van cliënten.
De gedragskundigen hebben een adviserende rol ten aanzien van cliënten die ambulant begeleid worden of alleen voor werk/dagbesteding bij ons in zorg zijn.
Als gz-psycholoog maak je ook deel uit van het behandel- en expertisecentrum en voer je (DSM)diagnostiek en individuele behandelingen uit, zoals E.M.D.R., cognitieve gedragstherapie, schematherapie. In en vanuit het behandel- en expertisecentrum worden zowel (WLZ) cliënten die bij ons wonen als externe (LVB) cliënten behandeld.
Op organisatieniveau leveren de gedragskundigen een bijdrage aan (strategische) beleidsontwikkeling en innovatie.
Kortom: als gedragskundige heb je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, de mogelijkheid om met jouw kennis, expertise en ervaring op een veelzijdige manier bij te dragen aan een goede kwaliteit van zorg en behandeling van onze cliënten. Als behandelcoördinator en/of als behandelaar.
Positionering
De Baalderborg Groep wil de zorg en behandeling zoveel mogelijk rondom de cliënt organiseren. Als gedragskundige val je dan ook rechtstreeks onder één van de RVE managers. Afhankelijk van de locaties waar je aan verbonden wordt, kan dat Hardenberg, Ommen-Twenterand, Kind, Jeugd en Gezin of Behandel-en expertisecentrum zijn.
Met je collega gedragskundigen vorm je een vakgroep die zorg draagt voor doorontwikkeling van het eigen vakgebied en waar afstemming plaatsvindt m.b.t. de bijdrage aan de kwaliteit van zorg binnen de verschillende organisatie onderdelen.
Wat breng je mee?
· Een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie, evt. een BIG registratie als GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist.
· Affiniteit met de doelgroep VG (LVB, EMB, MVB en aanvullende kennis van psychopathologie en familiesystemen).
· Ruime ervaring met en een visie op de begeleiding/behandeling van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of LVB cliënten die zich op het snijvlak van gehandicaptenzorg, ggz en/of verslavingszorg bevinden.
· Een passende visie op samenwerking van de behandelcoördinator met de teamleider en persoonlijk ondersteuner en met de (zorg)teams.
· Affiniteit met de strategische speerpunten van de Baalderborg Groep, zoals Positieve Gezondheid, Leren en Ontwikkelen.
· We verwachten drie basiscompetenties van al onze medewerkers: aandacht & betrokkenheid, feedback geven & ontvangen en professionaliteit & slagvaardigheid.
· De Baalderborg Groep heeft een christelijke grondslag en we verwachten dat je deze respecteert.
Wat hebben we jou te bieden?
· Een team van enthousiaste en gemotiveerde collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega gedragskundige!
· De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als professional: het is mogelijk om op afzienbare termijn te starten met de opleiding tot gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist of andere specialisatie.
· Een contract voor onbepaalde tijd.
· Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao gehandicaptenzorg, vastgesteld op minimaal €3823 en maximaal €5772 (FWG 65) o.b.v. een 36-urig dienstverband en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
· 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
· Een reiskostenvergoeding conform de cao gehandicaptenzorg
· Een goede pensioenregeling via het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marianne van Beek, manager Behandeling, of één van de gedragskundigen via Jolanda Reinds, secretaresse (06-21646130). De vacature staat voor onbepaalde tijd open. Zodra we je sollicitatie binnen hebben gaan we graag met je in gesprek.