Orthopedagoog / Psycholoog - Almelo
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Ben jij ook iemand die houdt van een uitdaging binnen een organisatie waarin veel kennis en expertise is voor de meest complexe kinderen en jongeren en hun systeem / omgeving?

Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor ons enthousiaste, kundige maar vooral ook hechte team zijn wij per direct op zoek naar een Orthopedagoog / Psycholoog met een proactieve, ambitieuze houding die samen met het huidige team zich verder wil ontwikkelen binnen de jeugdzorg voor kinderen en jongeren met complexe problematiek. Om deze functie zo goed mogelijk te vervullen is het belangrijk dat je lef hebt, samen wil werken in ons team, stressbestendig en flexibel bent, leiding durft te nemen en multidisciplinair wil werken met verschillende professionals. Vind jij het leuk om de puzzel te leggen om het probleemgedrag te verklaren en aan te pakken? Dan is dit echt de functie voor jou!

Wat mag je doen?

In deze functie heb je de volgende taken: 

 • Als Orthopedagoog / Psycholoog ben je samen met de leidinggevende verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en behandeling aan enkele groepen kinderen en jongeren. Het betreft 24- uurs behandelverblijf waarin jij middels duaal leiderschap samen met een leidinggeven sturing geeft aan het team. In dit duale leiderschap draag jij de verantwoordelijkheid voor de behandelinhoud en de leidinggevende voor de bedrijfsvoering.
 • Je geeft sturing aan behandelprocessen, je bewaakt de kwaliteit en inhoud van zorg aan het individuele kind of jongere.
 • Je hebt een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van het behandelbeleid en de deskundigheidsbevordering van onze medewerkers.
 • Je verricht gedragsobservatie, (proces)diagnostiek en biedt ondersteuning aan de persoonlijk begeleiders bij de totstandkoming van het individuele zorgplan en bij de evaluatie en bijstelling daarvan. Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en zit de zorgplanbesprekingen voor.
 • Je hebt maandelijks enkele avonden of een weekenddag bereikbaarheidsdienst voor de 24-uurs groepen, waarin je samen met een leidinggevende vragen van pedagogisch medewerkers zal beantwoorden. Vragen aan de gedragswetenschapper liggen op het inhoudelijke vlak.

Wat breng je mee?

Om de functie goed te vervullen is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Orthopedagogiek of Ontwikkelingspsychologie en werkervaring in de jeugdzorg en/of kinder- en jeugdpsychiatrie of in een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over een ontwikkelingsgerichte werkhouding, weet doelen te stellen en te realiseren en je weet hierin prioriteiten te stellen.
 • Je bent een zelfstandige persoonlijkheid, met een flexibele en tactische manier van communiceren en adviseren.
 • Werkdagen worden in overleg met jouw collega’s vast gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

We willen graag dat je je werk zo goed mogelijk kan doen. Daarom bieden we het volgende:

 • Pluryn heeft verschillende kenniscentra waar je aan deel mag nemen.
 • Pluryn heeft het innovatie café waarin nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd worden.
 • Pluryn biedt intervisie en supervisie als je daar behoefte aan hebt.
 • Pluryn biedt je de mogelijkheid om te werken in een vooruitstrevende en betrokken organisatie op een interessant werkterrein, die de ontwikkelingen nauwgezet volgt en indien nodig implementeert in de organisatie.
 • Als organisatie besteden we veel aandacht aan het trainen en begeleiden van onze teams en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Jeugdzorg en bieden onder andere de mogelijkheid voor deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden.
 • Inschaling vindt plaats in schaal 11, conform de CAO Jeugdzorg.

Doelgroep en locatie

Pluryn biedt specialistische zorg en behandeling aan kinderen en jongeren van 0-23 jaar met complexe problemen. Dit doen we waar mogelijk via hulp bij hun familie thuis, op school en/of in de wijk. Als het niet anders kan, komt 24-uurszorg bij onze voorzieningen in beeld. We hebben kennis van intensieve behandelingen, begeleiden en opgroeien, onderwijs en arbeidstoeleiding. Ook werken we nauw samen met lokale, provinciale en landelijke kennisinstellingen. Hierdoor zijn we in staat integrale oplossingen te bieden en kunnen we inspelen op individuele behoeften en mogelijkheden. 
Pluryn Almelo biedt in de provincie Overijssel zorg in alle mogelijke varianten en combinaties: van intensieve ambulante hulp in de thuissituatie tot een residentieel aanbod in een leefgroep. We hebben een Gezinsfact team, Ambulant team, poli, gezinshuizen en residentiele groepen.

Alvast een indruk krijgen van onze locatie?
Klik hier voor een digitale rondleiding.

Type Vacature
Intern nummer https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/orthopedagoog--psycholoog---almelo-a0w6n000000wvowqay
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Overig
Informatie verkrijgen bij Jaap de Waard - Recruiter - 06-18203502
Functie(s) Orthopedagoog
orthopedagoog generalist
Psycholoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 15-04-2021
Reageer voor 31-05-2021
Ingangsdatum 15-04-2021
Nummer 65350
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn