Orthopedagoog-generalist
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

'Zorggroep Oude en Nieuwe Land is een innovatieve organisatie die mensen ziet en openstaat voor een manier van werken gericht op welzijn. Vanuit mijn rol als orthopedagoog-generalist heb ik het gevoel dat ik daar écht een bijdrage aan kan leveren'. Mieke van der Horn - Orthopedagoog-Generalist.

Wie zoeken wij?
Vanwege wisselingen in de teamsamenstelling in de vakgroep Gedragsdeskundigen ten behoeve van onze woonzorglocaties, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij iemand die het als een uitdaging ziet om onze vakgroep verder te ontwikkelen en interdisciplinaire samenwerking belangrijk vindt? Dan ben jij dé orthopedagoog-generalist die wij zoeken en drinken we graag een kop koffie met je!

Als orthopedagoog-generalist bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) zal je je voornamelijk richten op de fysieke, sociale, mentale en zingevende behoeftes van de bewoners. Samen met de zorgmedewerkers, de directe omgeving en de mantelzorgers is het jouw voornaamste doel om het woon-leefklimaat goed aan te laten sluiten. Jij wil namelijk voor alle bewoners een fijn thuis creëren. Dit doe je vanuit een contextuele benadering op zorg met name op woonzorglocaties waar bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag wonen. Incidenteel ben je ook betrokken bij andere (somatische) afdelingen om het gevoel van eigenwaarde te ondersteunen en te versterken.

De rol van orthopedagoog-generalist is binnen de ouderenzorg relatief nieuw. Je gaat ondersteuning bieden aan de zorgteams bij het vormgeven van een woon-leefklimaat die aansluit bij de behoeftes, eigenheid, gewoontes en routines van de bewoners. Daarnaast denk je mee over hoe het gewone leven onderdeel kan zijn van de begeleiding en behandeling. In de vorm van zelfzorg, huishoudelijke taken, sociale contacten en vrijetijdsactiviteiten. Oftewel een zinvolle dag invulling waarbij de bewoners van betekenis blijven.

Ook ben je nauw betrokken bij beleidsontwikkelingen en is het voor jou vanzelfsprekend om de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied te volgen, zodat je de vertaalslag naar de werkvloer kunt maken. De aankomende jaren zijn er grote uitdagingen gelegen in de ouderenzorg. Je ziet het daarom als een uitdaging om het gewenste veranderproces te bewerkstelligen en de transitie naar behoeftegericht werken vanuit het welzijnsmodel verder in te zetten.

De werkomgeving
Je komt te werken bij het Advies- en Behandelcentrum welke multidisciplinaire behandeling, begeleiding, advies, diagnostiek en revalidatie biedt aan ouderen op onze woonzorglocaties in de Noordoostpolder, Steenwijkerland en op Urk. Jij wordt onderdeel van de vakgroep gedragsdeskundigen die op dit moment bestaat uit twee GZ-psychologen, een GZ-psycholoog in opleiding en een Klinisch Psycholoog.

Het is een ambitieuze vakgroep die sterk in ontwikkeling is. Ook is de vakgroep in het bezit van een erkenning als praktijkopleidings-instelling voor de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist en GZ-psycholoog.

Wat vragen wij?
Allereerst zijn wij op zoek naar een fijne, daadkrachtige en zelfstandige collega die ons multidisciplinaire team komt verrijken. Daarnaast heb je een gezonde dosis motivatie om te werken in een veranderende omgeving in de ouderenzorg.

Daarbij:
 • heb je in ieder geval de postmaster tot Orthopedagoog-Generalist ook afgerond;
 • heb je (werk)ervaring opgedaan met orthopedagogische diagnostiek en behandeling van cliënten, met een psychogeriatrische en/of somatische aandoeningen, bij voorkeur in de ouderen- of gehandicaptenzorg;
 • ben je in staat om vanuit je eigen deskundigheid, samen met de zorgteams en in nauwe afstemming met de cliënt of diens omgeving, de kwaliteit van zorg en leven van onze cliënten naar een hoger niveau te brengen;
 • ben je ambitieus en leergierig en heb je een pioniersmentaliteit, je kunt namelijk buiten de kaders denken;
 • heb je ervaring opgedaan of affiniteit met coaching en supervisie binnen een multidisciplinair team;
 • en ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie op maat, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
 • Het salaris ligt tussen € 4.263,61 en € 5.939,16 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 65, cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging. Heb je liever direct meer zekerheid dan is een contract voor onbepaalde tijd bespreekbaar.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Een prachtige woon- en werkomgeving in de Noordoostpolder, op Urk en in Steenwijkerland op ongeveer 30 minuten rijden van Zwolle en Lelystad.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Bram de Bloois (teammanager) via [email protected] of 06-37003732.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina. Gedurende de looptijd van procedure worden geschikte kandidaten in behandeling genomen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 10-11-2022
Reageer voor 04-12-2022
Nummer 115424

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land