Parkinson Verpleegkundige
Liberein

Hart voor de zorg in het hart van Enschede

Parkinson is in Nederland momenteel de snelst groeiende hersenziekte. Bij zo’n 56.800 mensen is de diagnose Parkinson gesteld en sinds 2010 is het aantal mensen met deze aandoening gemiddeld met 2,9% pre jaar toegenomen (bron: Parkinsonnet).

Ook binnen Liberein zien we steeds meer cliënten met Parkinson. Om het leven van deze cliënten zo fijn en makkelijk mogelijk te maken, is het voor Liberein belangrijk om goed inzicht te krijgen in deze doelgroep. Wat zijn hun behoeften, en welke zorg hoort daarbij? Met dat doel starten wij een project dat bestaat uit 2 fases. In de eerste fase ligt de focus op onze intramurale cliënten en de tweede fase is toegespitst op de extramurale cliënten.

Voor dit project zoeken wij enthousiaste en doortastende Verpleegkundige met de specialisatie Parkinson (24 tot 32 uur per week) die als pionier en kartrekker graag de tanden zet in dit project en snel de weg binnen de organisatie weet te vinden.

Pak je ruimte!

Als Parkinson-Verpleegkundige ben jij de verbindende schakel tussen de neuroloog, Specialist Ouderengeneeskunde, de behandelaren, de cliënt en zijn of haar mantelzorger. Richting hen weet jij klinisch te redeneren. Om de kwaliteit van zorg te vergroten en ervoor te zorgen dat er geen dubbel werk wordt gedaan, houdt de Parkinson Verpleegkundige overzicht rondom de cliënt.

De Parkinson-Verpleegkundige werkt intramuraal, maar gaat mogelijk in de toekomst ook extramuraal werken.

Intramuraal bij Liberein breng je als Parkinson Verpleegkundige in kaart wie de Parkinson cliënten zijn en welke zorg zij nodig hebben. Om de leefomgeving van de cliënt zo fijn mogelijk te maken, wordt zijn of haar omgeving ingelicht wat Parkinson eigenlijk is en hier weet jij empathisch mee om te gaan. De omgeving wordt ook ingelicht over de medicatie en de voeding die de cliënt krijgt. Waar nodig krijgen de verzorgenden aanvullende klinische lessen van de Parkinson Verpleegkundige. Het plannen van MDO’s met de betrokkenen valt ook onder jouw takenpakket.

Extramuraal bekijk je wat er nodig is om de cliënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ook hier wordt in kaart gebracht wie de Parkinson cliënten zijn en welke zorg zij eventueel nodig hebben. Op basis daarvan wordt mogelijk een behandelplan opgesteld. Regelmatig is er contact met de cliënt om de situatie te evalueren en waar nodig bij te stellen. De omgeving wordt op de hoogte gehouden van de inhoud van Parkinson.

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een Verpleegkundige Niveau 4 met de specialisatie Parkinson of bent bereid deze specialisatie te volgen;
 • Je hebt kennis van actuele werkvoorschriften en zorgprocessen;
 • Je toont initiatief en creativiteit in het bedenken van oplossingen;
 • Je bent empathisch;
 • Je bent goed in het klinisch redeneren;
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je vindt het geven en ontvangen van feedback erg belangrijk, net zoals een goede sfeer en je bent een echte teamplayer.

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en we weten wat we aan elkaar hebben. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk, daarom investeren we in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor kun je terecht op Leerplein Liberein. Daar kun je je verdiepen in vakkennis, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en gebruik maken van mogelijkheden om verder opgeleid te worden. Hierbij kun je kiezen voor klassikale scholing of voor het volgen van nieuwe en interessante e-learnings.

En verder bieden we

 • Beloning volgens CAO VVT (FWG schaal 50) maximaal € 4.061,27 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc.;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd hoe de taken uitgevoerd worden of wil je overige informatie, neem dan contact op met Jannie Schutte, Teamleider Kennis en Behandelcentrum, tel. 053 – 4826688 of Sanne Vinke, Praktijkondersteuner/ Projectleider, tel. 06 - 23734471. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?

Wij komen graag met je in gesprek! Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren en de mogelijkheden die wij bieden te bespreken.

Type Vacature
Intern nummer 2023-11 2
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Jannie Schutte, Teamleider Kennis en Behandelcentrum, tel. 053 – 4826688 of Sanne Vinke, Praktijkondersteuner/ Projectleider, tel. 06 - 23734471
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 16-03-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 29-03-2023
Nummer 118638

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein