Pedagogisch Medewerker B
Jarabee

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe collega?                                                                              

Jarabee is met regelmaat op zoek naar enthousiaste Pedagogisch Medewerkers. Wil jij bij een vacante positie door ons benaderd worden? Meld je dan nu aan als potentiele collega van ons en we nemen jouw sollicitatie op in onze portefeuillemap.

De missie van Jarabee is dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Wij zijn er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan. Zij komen er zelf of met lichte ondersteuning niet uit. Met betrokken professionals, pleeggezinnen en in samenwerking met andere organisaties ondersteunen we kinderen, jongeren en gezinnen in de gehele regio Twente om er sterker uit te komen.

Hier ga je werken:
Jarabee biedt diverse zorgvormen zoals 24-uurs verblijf, gespecialiseerde jeugdhulp en pleegzorg aan. Bij Jarabee werken zo ongeveer 230 zorgprofessionals binnen onze verblijflocaties; bestaande uit zelforganiserende teams. Samen zorgen zij voor begeleiding en ondersteuning aan het kind of de jongere en het gezin of systeem. Met als doel om een veilige opgroeisituatie voor het kind of de jongere te creëren.

Zo ziet je werk eruit:
Samen met het gezin of het systeem en alle betrokkenen in de directe omgeving zet je alles op alles in het belang van het welzijn en de ontwikkeling van het kind. Je werkt met een groep kinderen en/of jongeren waarbij je fungeert als mentor voor individuele kinderen en/of jongeren.

Op een werkdag ben je met het volgende bezig:

 • Je stelt een plan van aanpak op waarbij jij het plan vertaalt naar concrete acties in samenwerking met het kind of de jongere en zijn/haar direct omgeving;
 • De dagelijkse observatie, opvoeding en begeleiding van een groep van kinderen en/of jongeren vanuit je orthopedagogische kennis en kunde;
 • Je geeft praktische opvoedingsondersteuning aan betrokkenen uit de leefomgeving van het kind of de jongere en coacht tegelijkertijd het kind of de jongere om in de toekomst zijn/haar eigen hulpbronnen in te schakelen;
 • Je zorgt er voor dat relevante (wettelijke) termijnen en afspraken nagekomen worden, onderneemt tijdig actie bij naderende overschrijding;
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en draagt bij aan de verbetering van de bestaande methodieken.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s Pedagogisch Medewerker en een Gedragswetenschapper. Je zoek de ander dus geregeld op voor hulp, feedback en soms simpelweg een luisterend oor. Daar worden we allemaal beter van!

 

Functie eisen

Dit ben jij:

 • Je hebt minimaal een revelant MBO diploma (niveau 4) op zak en de capaciteit om op HBO niveau te werken;
 • Echt contact maken en een vertrouwensband opbouwen met onze doelgroep is wat je wilt en goed kunt;
 • Je bent stabiel en vakbekwaam om onder andere met weerstand en tegenstrijdige belangen om te kunnen gaan;
 • Je weet complexe, mogelijk onveilige situaties goed in te schatten en daar professioneel en adequaat naar te handelen;
 • Het schrijven van rapportages, wat een belangrijk onderdeel is in dit vak, is geen enkel probleem voor je.

Inschaling

Wat bieden wij:
Naast dat jij je straks begeeft in een geweldige organisatie vol passie, autonomie en professionaliteit hebben wij wat deze functie betreft het volgende te bieden:

 • een tijdelijk contract (met perspectief);
 • salariëring in schaal 7: van € 2.210,52 tot en met € 3.159,16 (o.b.v. 36-urige werkweek);
 • goede secundaire voorwaarden zoals eindejaarsuitkering, goede studiefaciliteiten en aantrekkelijke collectieve verzekeringen;
 • pensioenvoorziening bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

  Ben je bekend met de cao Jeugdzorg? Daar vind je namelijk alle arbeidsvoorwaarden -en meer- van toepassing in deze functie.

Bijzonderheden

Solliciteren kan via Zorgselect.nl.

Wil je in de motivatiebrief vermelden:

- of je ermee akkoord gaat dat wij jouw gegevens een jaar in portefeuille nemen;

- of je openstaat voor tijdelijke vacatures wegens ziektevervanging/verlof (in eerste instantie worden ook structurele vacatures op basis van een jaarcontract gezet, daarna kan een verlenging volgen)

- hoeveel uren je minimaal/maximaal per week wilt werken

- en of je direct inzetbaar bent.

Meer informatie? Bel met het team P&O (telefoonnummer 074 256 19 33) over bijvoorbeeld de functie of onze werkwijze met betrekking tot deze vacature.

Type Vacature
Organisatie Jarabee
Locatie Jarabee (diverse locaties)
Postcode 7555SJ
Stad Hengelo
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdhulpverlening
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 30-11-2020
Reageer voor 01-01-2024
Ingangsdatum 30-11-2020
Nummer 40595
Doorsturen Bekijk PDF

Jarabee

Jarabee is er voor jeugdigen van 0 tot 27 jaar en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Als zij het zelf even niet redden, helpen wij bij lastige vragen over opgroeien en opvoeden. Met meer dan 400 betrokken jeugdzorgprofessionals en zo’n 500 pleeggezinnen staan we in Twente dag en nacht klaar. De regie over het eigen leven en de hulpverlening ligt bij de jeugdigen en hun opvoeders zelf. Hun vraag is ons vertrekpunt. Alles draait om het versterken van de eigen kracht en de omgang met elkaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Liefst in de eigen omgeving. Waar nodig treden we ook buiten de gebaande paden. Dat is de kracht van Jarabee: Jarabee versterkt!

Meer over Jarabee