Pedagogisch Medewerker bijzondere zorg groepen - 32/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele pedagogisch medewerker die wij zoeken? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Heb je ervaring met kinderen / jeugdigen in psychiatrische crisis? Dan bieden wij jou de geweldige functie van pedagogisch medewerker op onze afdeling bijzondere zorg groepen op de locatie het Anker in Harreveld, Gelderland!

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor een klimaat dat stimulerend is voor de opvoeding, begeleiding en behandeling van de jongeren. Dit klimaat is toegespitst op de hulpvraag en de daarbij gehanteerde methodiek. Je hoofdactiviteiten hierbinnen zijn de dagelijkse verzorging en begeleiding van de groep en elke individuele jongere. Ook het zorgen voor de opvang van nieuwe jongeren, rapporteren aan en informeren van collega's behoort tot je takenpakket. Je participeert in voor de functie relevante overlegorganen, werkgroepen en commissies en hebt hierin een actieve bijdrage. Je onderhoudt contact en overlegt met ouders en plaatsende instanties over de ontwikkeling van de jongere. Tevens heb je contact met externe werkgevers en onderwijzend personeel over het functioneren van de jongere.

Over de locatie Harreveld

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie het Anker (JeugdzorgPlus 92 bedden incl. 12 ZIKOS-plaatsen) en de open locatie Prisma. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. De jongeren bij de locatie het Anker kennen, ook in vergelijking met andere JeugdzorgPlus, een hoog forensisch profiel. Dit wil zeggen dat zij ernstige gedragsproblemen hebben die verblijf binnen maximale geslotenheid van een locatie zoals het Anker noodzakelijk maakt.

Over de afdeling Bijzondere Zorg Groepen (Lagune en Zikos)

Op deze afdeling worden jeugdigen behandeld die zich in een ernstige psychiatrische crisis bevinden in combinatie met internaliserende gedragsproblematiek. Intensieve behandeling is noodzakelijk dit doen we d.m.v. ITB trajecten. Tijdens hun verblijf richten wij ons op adequate vervolgbehandeling. Op deze afdeling verblijven zowel jongens als meisjes. De afdeling bestaat uit 1 leefgroep, waar per leefgroep 6 jeugdigen worden begeleid met als belangrijkste doel behandeling . De duur van hun verblijf binnen de afdeling is gemiddeld 6 tot 9 mnd. Op de Afdeling Bijzondere Zorggroepen werk je altijd samen met een collega op de afdeling, je staat er dus nooit alleen voor!

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een MBO 4 diploma (bijvoorbeeld SPW /MWD of Social Work);
 • Je hebt affiniteit met en recente, relevante ervaring in de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
 • Werkervaring in- en kennis van psychiatrie en verpleegkundige kennis/ervaring is een pre;
 • Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Vanzelfsprekend ben je integer en communicatief vaardig.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren;
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7/8. Afhankelijk van ervaring en opleiding. Het salaris bedraagt bij schaal 7 minimaal €2415,26 en maximaal €3451,77 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Als je een afgeronde relevante HBO opleiding hebt en SKJ geregistreerd bent is het salaris volgens schaal 8 en verdien je minimaal €2524,00 en maximaal €3749,57 bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, ook het volgen van een op de Jeugdzorg gerichte HBO opleiding is absoluut bespreekbaar!;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 30-08-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 113588

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon