Pedagogisch medewerker doorstroomgroep JeugdzorgPlus - 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij op zoek naar een uitdagende en belangrijke functie waar je jongeren echt kunt helpen? Dan is de vacature als pedagogisch medewerker bij ons trainingshuis De Boerderij iets voor jou! Als pedagogisch medewerker speel je een cruciale rol in het helpen van jongeren met een kwetsbare, internaliserende achtergrond bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Je biedt hen een veilige en vertrouwde omgeving waar ze kunnen oefenen met zelfstandigheid en integratie in de samenleving. Dit is een unieke kans om jonge mensen te begeleiden op hun pad naar een volgende stap in hun leven!

Wat ga je doen
Jij als hulpverlener coacht de jeugdigen op het vergroten van de autonomie, verbondenheid (met bijvoorbeeld hun systeem) en vaardigheden (zoals bijvoorbeeld zelfstandig koken). Als medewerker balanceer je op een dunne scheidingslijn tussen loslaten en overnemen van de autonomie. Het streven is de autonomie bij de jeugdige te laten, maar wel op een gezonde en veilige manier. Risico’s worden afgewogen en soms bewust gekaderd genomen. Soms ook bewust niet. We weten ook wanneer de risico’s iets anders van ons vragen. We werken veel met hulpvragen, maar weten ook te sturen als het jeugdigen zelf even niet lukt om hun hulpvraag te stellen. De medewerkers hebben een coachende houding richting bewoners. Dat betekent dat ze adviserend en ondersteunend zijn, maar dat zij daarnaast als professional ook een verantwoordelijkheid dragen voor het leef-en-ontwikkelklimaat van de jeugdigen.

Als pedagogisch medewerker begeleid je de jeugdigen gedurende de dag, waarbij je zowel pedagogische interventies als opvoeder in een gezinsomgeving vervult. Van meegaan naar spannende afspraken tot het stofzuigen van de woonkamer, van gezelschapsspellen tot het bespreken van verwachtingen over het opruimen van de tafel tot ouderlijke praatjes over de toekomst en spijbelgedrag - je rol omvat alles wat je van een ouder in een gezin verwacht. Hierdoor ben je je bewust van de factoren uit je eigen opvoeding die je meeneemt in de begeleiding van de jeugdigen, maar ook van de factoren die niet helpend kunnen zijn.

Het team van trainingshuis De Boerderij

Het team bestaat uit ongeveer 9 pedagogisch medewerkers (inclusief jou), een betrokken trajectbegeleider, een betrokken systeem therapeutisch werker, een gedragswetenschapper en een afdelingshoofd. Waar nodig vragen we ondersteuning van onze collega’s en hun bijbehorende expertise.
Het team is samengesteld uit diverse experts met verschillende talenten, achtergronden en voorkeuren, die één gezamenlijk doel hebben: de ontwikkeling van jeugdigen bevorderen. Het team vindt het belangrijk dat je een visie durft te vormen en we gezamenlijk voor doelstellingen staan. Je voelt sfeer aan maar weet ook sfeer te creëren. Het team kan een gezellige sfeer neerzetten maar weet ook goed wanneer er een serieuze houding wordt verwacht. Samen maken we veel mee, ook in spannende situaties, waarbij we elkaar durven aan te spreken, maar zeker ook op elkaars expertise kunnen vertrouwen.
We werken in de 24uurs zorg. Dat betekend dat we onregelmatig werken en ook te maken hebben met slaapdiensten of weekendwerk. Wel probeer je samen met je collega’s, door flexibiliteit, een voor een ieder zo prettig mogelijk werkrooster te creëren.

Wat vragen wij van jou
 • Je hebt een afgeronde MBO 4 opleiding met een sociaal karakter zoals sociaal pedagogisch werk niveau 4 of een HBO diploma, bijvoorbeeld sociaal pedagogisch hulpverlening (SPH), culturele maatschappelijke vorming (CMV), Pedagogiek, toegepaste psychologie (TP);
 • Je hebt affiniteit/ervaring met de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
 • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
 • Je start jouw dag niet met een beker azijn maar met koffie en weet van aanpakken;
 • Je kunt goed omgaan met spannende situaties en kijkt naar wat wél in plaats van niet kan. Vanzelfsprekend ben je integer en communicatief vaardig.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat vragen de jongeren van jou

De bewoners van de Boerderij waarderen het als de nieuwe medewerker hen niet de oplossingen aanreikt, maar hen helpt deze zelf te vinden. Dit komt omdat zij in de Boerderij wonen om hun zelfstandigheid te vergroten. Je bent betrouwbaar en stelt de zorg voor de jeugdigen op de eerste plaats. De jeugdigen verwachten niet alleen pedagogische ondersteuning, maar ook een medewerker met een aangename persoonlijkheid. Ze waarderen een grapje en een medewerker die niet alleen uit theorieën werkt, maar ook over ervaring en feeling beschikt. Flexibiliteit is belangrijk voor de jeugdigen, ze waarderen het wanneer de medewerker niet te strikt vastgebonden is aan de planning en werktijden. Soms hebben ze onverwachte behoeften die niet kunnen wachten en niet passen in de dagplanning. Je kan prioriteiten stellen en op de veranderingen inspelen.

Wat bieden wij jou
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk;
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal €3555,32 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent, word je ingedeeld in schaal 8 (maximaal €3862,06 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, fietsplan, korting op aanvullende pakketten t.b.v. zorgverzekering (waarmee wij een overeenkomst hebben) en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 16-02-2023
Reageer voor 21-04-2023
Nummer 117882

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon