Pedagogisch Medewerker HFP – 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij de Pedagogisch Medewerker die de uitdaging aangaat om met onze jeugdigen te werken met een stevige (gedrags-)problematiek, opgelopen door trauma's in het verleden? Wil je jeugdigen verder helpen door hen te begeleiden en behandelen? Kom dan ons team versterken!

Wat ga je doen
Als team zorgen jullie 24/7 voor de 6 jeugdigen op de kleinschalige leefgroep. Je bent verantwoordelijk voor een leefklimaat dat stimulerend is voor de opvoeding en behandeling van de jeugdigen. Je gaat aan de slag op basis van gedragingen, een hulpvraag en de geboden methodiek. Je verdiept je samen met de jeugdige en zijn/haar systeem in de gewenste verandering en gaat ondersteunend aan de gedragswetenschapper aan de slag om hier een praktisch behandelplan voor te maken. Samen met jouw team geef je op de leefgroep vorm aan dit behandelplan. Een dynamisch proces, iedere dag is anders.

Het systeem is voor de jeugdigen vaak een belangrijk onderdeel uit hun leven. Je onderhoudt contact en overlegt met ouders van de jeugdige en plaatsende instanties over de ontwikkeling van de jeugdige. Tevens heb je contact met onderwijzend personeel op locatie over het functioneren van de jeugdige.

Ook het maken van observatie verslagen, rapporteren aan en informeren van collega's behoort tot je takenpakket. Je neemt deel aan overdrachten, vergaderingen en werkgroepen en hebt hierin een actieve bijdrage.

Op welke locatie kom je te werken?

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie het Anker (JeugdzorgPlus bedden incl. 12 ZIKOS-plaatsen) en de open locatie Prisma. De jeugdigen bij de locatie het Anker kennen, ook in vergelijking met andere JeugdzorgPlus, een hoog forensisch profiel (HFP). Dit wil zeggen dat zij ernstige gedragsproblemen hebben die verblijf binnen maximale geslotenheid van een locatie zoals het Anker noodzakelijk maakt. De groep waar je komt te werken bevindt zich op het terrein van het Anker.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een MBO SPW4 of HBO diploma (bijvoorbeeld SPH);
  • Je hebt affiniteit met en recente, relevante ervaring in de jeugdhulpverlening, met name residentieel werken;
  • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingsmethoden;
  • Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Vanzelfsprekend ben je integer en communicatief vaardig.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk;
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal €3451,77bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd word je ingedeeld in schaal 8 (maximaal €3749,57 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 107200

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon