Pedagogisch medewerker kleinschalige behandelgroep
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Jouw dag is geslaagd als je jouw talent voor het begeleiden van onze jongeren optimaal in hebt kunnen zetten. Samen met een enthousiast team van professionals bouw jij aan een goed contact met de jongeren van de kleinschalige behandelgroep. Jij ziet kansen en mogelijkheden en je bent trots op de stapjes die gemaakt worden.

Bijzonder mooi werk!

Wat mag je doen?

Je bent, samen met een team van Pedagogisch Medewerkers/Hulpverleners, verantwoordelijk voor de opvoeding, (intensieve) begeleiding en de behandeling van 5 jongeren uit je groep. Aan de ene kant help je mee om te zorgen voor een optimaal woon- en leefklimaat voor de jongeren en lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de verblijf- en behandelprogramma’s, waarbij het systeem van de cliënt nauw wordt betrokken. Aan de andere kant begeleidt en observeer je de jongeren en rapporteer je hierover aan je leidinggevende en gedragswetenschapper. Wij streven ernaar met het team zo zelfstandig mogelijk te werken met daarbij ieder zijn/haar eigen taakverantwoordelijkheid.

Wat breng je mee?

  • Het liefst heb je al ervaring met de doelgroep en heb je kennis en ervaring met jongeren met gedrags- en psychiatrische problemen.
  • Je hebt een flexibele instelling, bent communicatief vaardig en je hebt minimaal een opleiding afgerond in een pedagogische richting (bijv. SPW/SPH).
  • Gedrags- en psychiatrische problemen zie jij als een uitdaging. Je beschikt over een stevige mentale en fysieke weerbaarheid en je bent stressbestendig.
  • Je kunt zelfstandig werken binnen de gezette kaders in goede samenwerking met je collega’s.
  • We vinden het belangrijk dat je over een gezonde dosis humor beschikt want werken en leven moet vooral leuk zijn!

Doelgroep en locatie

De Kleinschalige Behandelgroep Twente heeft het karakter van een intensieve kleinschalige behandeling (IKB) voor complexe problematiek. Dit betekent dat jongeren hier voor een langere periode kunnen verblijven en dat zij hier mogen opgroeien tot hun ontwikkeling een andere vervolgstap vraagt. Het betreft hier normaal begaafde jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblematiek en co morbiditeit zoals ASS, MCDD. De jongeren die deze kleinschalige behandelgroep nodig hebben, hebben vaak een lange historie van hulpverlening die voor hen tot onvoldoende resultaat heeft geleid. Ze hebben over het algemeen weinig vertrouwen in zichzelf en anderen opgebouwd. De jongeren kunnen niet tot ontwikkeling komen op een reguliere residentiele groep, JZ plus of driemilieus groep omdat zij dermate prikkelgevoelig zijn dat een groepsgericht verblijf contraproductief werkt. Zij hebben een prikkelarme omgeving nodig, waarbinnen kleinschalig verblijf en een individueel programma geboden wordt, waar rekening gehouden wordt met hun specifieke problematiek en prikkelgevoeligheid. Er is op de behandelgroep in Almelo plaats voor maximaal vijf jongeren. De jongere kan beschikken over een slaapkamer en een eigen zitkamer, naast een gezamenlijke leefruimte. Dit biedt de mogelijkheid voor de jongere om tot rust te komen als hij of zij dat nodig heeft in zijn of haar eigen omgeving. Door de dag heen is er ruimte voor individueel maatwerk voor de jongere die dat nodig heeft; waar mogelijk worden onderdelen van het normale dagprogramma (gezamenlijk eten, boodschappen doen, ontspannen) gezamenlijk ondernomen. Het doel is om de jongere zo snel mogelijk te stabiliseren en de volgende stap in de ontwikkeling te maken.

Huisvesting

De kleinschalige behandelgroep is gevestigd in een gebouw op het terrein van Karakter Almelo, fysiek naast de driemilieuvoorziening van Pluryn. Er is voor iedere jongere een slaapkamer en een zitkamer beschikbaar. Er is een ruimte voor pedagogisch medewerkers en een gemeenschappelijke leefruimte. Op loopafstand bevindt zich de school (speciaal (voortgezet) onderwijs (SOTOG) en in Almelo zelf is regulier voortgezet onderwijs en opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Waar mogelijk wordt vrije tijd ingevuld via het reguliere aanbod van sport- en ontspanningsmogelijkheden in de wijk. Vanzelfsprekend kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van het naastgelegen locatie Pluryn Almelo (waaronder de sportfaciliteiten en activiteitenbegeleiders).

Arbeidsvoorwaarden

  • Wij bieden je een leuke functie, waarbij je nauw samenwerkt met gedreven professionals en de uitdaging zit in het verder ontwikkelen van een team binnen een zelforganiserende setting;
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Jeugdzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 7 of in 8 CAO Jeugdzorg
  • Overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een flexibel meerkeuzesysteem, een goede pensioenregeling, toeslagen bij onregelmatige diensten en een eindejaarsuitkering 8,33% conform genoemde cao;
  • Aantrekkelijke regelingen, zoals “Op je (elektrische) fiets naar je werk?” “Fit for the Job door te sporten?”

Meer weten?

Wij kijken uit naar je reactie via de website van Pluryn!

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 08-12-2021
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 08-12-2021
Nummer 73590
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn