Pedagogisch Medewerker Rijnhove - ZZP - 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Wij willen jou als ZZP-er betrekken bij Rijnhove en onderdeel maken van het vaste team, met dezelfde verantwoordelijkheden en rechten als onze vaste medewerkers. Zo zien wij de toekomst! Geen Vast personeel versus ZZP personeel meer > We willen focus op ons gezamenlijk hart voor de jongeren en vanuit die basis een stabiel team opbouwen. Daarom gaan we graag de verbinding aan voor een termijn van minimaal zes maanden tot één jaar, met kans op verlenging.

"iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040! Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal in 2040 te realiseren zoeken wij collega's met energie en een hart dat voor hen klopt"

Wat ga je doen
De locatie Rijnhove is onderdeel van Horizon, Zorg en Onderwijs en ligt in Alphen aan den Rijn aan de rand van het centrum. Het is een mooie groene locatie verweven in de wijk en gelegen aan twee parken. De jongeren verblijven in alleenstaande huizen verdeeld over het terrein. Er zijn twee interne scholen op het terrein aanwezig en verschillende sport mogelijkheden waaronder een zwembad.

We bieden residentiële en ambulante zorg en onderwijs voor jongeren tussen de 12 een 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Dit kan ontstaan vanuit verschillende achtergronden en trauma's. Je zal hier dan ook open en gesloten (JeugdzorgPlus) groepen vinden. We werken met een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team om de jongeren de beste begeleiding te bieden. Opvoeding, onderwijs, training en therapie zijn de elementen van de behandeling. Deze is voor elk kind uniek en is compleet afgestemd op de behoefte van het kind.

Als Pedagogisch Medewerker bij Rijnhove ben je dagelijks bezig met het begeleiden, stimuleren, coachen en opvoeden van jongeren op jouw groep. Je helpt hen bij het aanleren van sociale vaardigheden en het vergroten van hun eigenwaarde en zelfredzaamheid. Je schept op professionele wijze een band met de jongeren, toegespitst op hun hulpvraag en in relatie tot hun ouders/verzorgers. Je draagt zorg voor een goede sfeer en veilig leefklimaat op de groep. Je ondersteunt de ontwikkeling van de jongeren via verschillende workshops en behandeltrainingen. Ook zal je mentor zijn van 1 of 2 jongere(n) en organiseer je de behandeling en de ondersteuning, samen met een multidisciplinair team.

Wat vragen wij van jou
Als basis is het belangrijk dat je:
  • In het bezit bent van een mbo 4 of hbo-diploma in de richting van Social Work, het liefst met een SKJ registratie;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring hebt in een open en/of gesloten residentiele jeugdzorg setting;
  • In het bezit bent van certificaten BHV, agressie hantering en medicatie;
  • Bereid bent om wisselende diensten en avond/slaap en- weekenddiensten te draaien;
  • Je inzet voor de ontwikkeling en groei van de groep en methodieken; jouw expertise en kennis is meer dan welkom!
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Je wordt onderdeel van een dynamisch team, waar samenwerking voorop staat en verantwoordelijkheden gelijk zijn;
  • Je ontvangt een nader overeen te komen tarief, afhankelijk van je diplomering en ervaring;
  • Het is een opdracht voor de duur van 6 á 12 maanden, met kans op verlenging;
  • We investeren in jou als mens en in je ontwikkeling (trainingen en gezelligheid).
Wij leren onze jongeren om zelf weer de regie te pakken en verantwoorde keuzes te maken. Wij zijn Stoutmoedig, tonen Lef en Veerkracht en we richten ons op de Levenslust van het kind. Sluit jij je bij ons aan? Laten we de mogelijkheden bespreken!

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 21-02-2023
Reageer voor 21-04-2023
Nummer 118005

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon