Pedagogisch medewerker Zeer Intensieve Behandeling (ZIB), Hengelo
Ambiq

Gaat jouw hart sneller kloppen als je als pedagogisch medewerker aan de slag gaat bij een zeer intensieve behandelgroep.

Wat ga je doen?

De dagelijkse gang van zaken op de groep is jouw verantwoordelijkheid. Je geeft het goede voorbeeld aan jongeren door de manier waarop je dingen doet, praat, en omgaat met anderen. Ondertussen help je de jongeren om zich te ontwikkelen en meer grip te krijgen op hun eigen leven en gedrag. Dit doe je in een multi discplinair team van collega’s, therapeuten en een ervaren gedragswetenschapper. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de groep. Een goede onderlinge samenwerking en communicatie is dus onmisbaar.

Je onderhoudt contacten met de ouders van de jongeren en belangrijke instanties, zoals school. Iedere jongere dat onder jouw verantwoordelijkheid valt, voelt zich gezien en gehoord. 

Je bent een belangrijke schakel in het dagelijks leven van de jongeren op jouw groep. In de ochtend zorg je dat ze op tijd opstaan, eten en naar school/stage/werk gaan. Terwijl ze elders zijn, heb jij de tijd om onder andere rapportages bij te werken, ouders te bellen, praktische zaken te regelen, behandelplannen te maken en intake- of evaluatiegesprekken te voeren. Zijn de jongeren op de groep dan ben jij en je collega’s het aanspreekpunt voor de jongeren. Je vangt ze op, vraagt ze hoe hun dag was, eet gezamenlijk, bedenkt leuke activiteiten en werk je samen aan de behandeldoelen. 

Het betreft 24-uurs zorg, dus je werkt wisselende diensten. De werksfeer is informeel. 

Wat vragen wij?

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht.

Je hebt een afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4/hbo/wo, SKJ registratie.  Tevens heb je kennis van deze specifieke doelgroep.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45 (minimaal € 2.381, - en maximaal € 3.452, - bruto op basis van 36 uur per week) als je SKJ geregistreerd bent.
 • Een salaris vallend in FWG 40 (minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto op basis van 36 uur per week) als je nog niet SKJ geregistreerd bent.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

ls je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor 1 juli 2023.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Freek Dokter 088-7776000. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wil je meer weten of deze functie? Neem dan contact op met Freek Dokter (clustermanager) via telefoonnummer 088-7776000. Hij vertelt je er graag meer over.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 06-03-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-07-2023
Nummer 118308
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq