Pedagogisch Medewerkers Crisis Groep - 28/32 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ben jij pedagoog? Heb jij al ervaring in de jeugdzorg? Trekt een dynamische groep met verschillende jongeren waar geen dag hetzelfde is jouw aandacht? Antwoord je op deze vier vragen volmondig "ja"? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken een stevige, gemotiveerde, enthousiaste pedagogisch medewerker die op korte termijn onderdeel wil uitmaken van ons team. De vacature staat open bij onze crisisgroep Pan op onze prachtige locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn! We zijn op zoek naar 4 nieuwe collega's.

Wat ga je doen
Je bent dagelijks bezig met het ondersteunen van jongeren op jouw groep. Je stimuleert de ontwikkeling van sociale vaardigheden en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Je schept op professionele wijze een band met de jongere, toegespitst op hun problematiek en in relatie tot hun ouders/verzorgers. Je draagt zorg voor een goede sfeer en veilig leefklimaat op de groep samen met jouw team. Je bent gedreven deze jongeren een goede toekomst te bieden.

Locatie Rijnhove
Wij bedienen binnen onze locatie diverse doelgroepen (open- en gesloten jeugdzorg) in diverse zorgvormen (groepswerk, ambulante begeleiding van gezinnen, trainingshuizen en gezinshuizen). Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen.

Groep Pan
Pan is de crisisgroep op Rijnhove die plaats biedt aan maximaal negen jongens en meiden die om acute redenen een veilige en stabiele omgeving nodig hebben en die niet thuis of in het netwerk kunnen verblijven. Acute problemen zijn bijvoorbeeld oplopende ruzies met een ouder/opvoeder óf als een ouder (tijdelijk) niet in staat is om de opvoeding op zich te nemen. De crisisgroep biedt stabilisatie, structuur en activatie middels het dagprogramma en diverse andere activiteiten. Belangrijk is het toewerken naar vervolg perspectief samen met de jongere, het gezin en de betrokken plaatster en/of hulpverlening. De mentorgesprekken op de crisisgroep kan een jongere helpen om beter met zijn emoties om te gaan en om aan zijn/haar doelen te werken. Op de crisisgroep wordt er geen onderwijs of behandeling geboden. Binnen de dag structuur van de crisisgroep is er wel ruimte voor activiteiten zoals koken, bakken en sporten en het vergroten van vaardigheden. Contact met gezond eigen netwerk wordt door de groepsleiding zoveel als mogelijk gestimuleerd.

Wat vragen wij van jou
  • Een hbo-diploma met SKJ-registratie is een pre. Maar als je een denk- en werkniveau op minimaal MBO4 maatschappelijke richting hebt behaald mét bereidheid om via een EVC-traject of hbo-studie je te ontwikkelen gaan wij ook graag in gesprek;
  • Bij voorkeur heb je minimaal 3 jaar recente werkervaring in de (residentiele) jeugdzorg. Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Vanzelfsprekend ben je een teamspeler, integer en communicatief vaardig;
  • Het draaien van onregelmatige (ook weekend en nacht-) diensten is voor jou geen probleem.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal €3285,52 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Wanneer je SKJ geregistreerd en HBO afgestudeerd bent in schaal 8 (maximaal €3568,98 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via Cultuur Werkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen van MBO naar hbo-niveau;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de Pedagogisch Medewerker die zich in dit profiel herkent en denkt "dit is mijn volgende uitdaging!"? Solliciteer dan direct! Voor informatie kun je contact opnemen met Bianca Bassant, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06-18548067 of Najim el Hessaini, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06-46898209.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 17-08-2021
Reageer voor 21-10-2021
Nummer 70497

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon