Pedagogisch medewerkers voor de regio Twente
Ambiq

Functieomschrijving

Maak dagelijks het verschil als pedagogisch medewerker binnen Ambiq.

Gaat jouw hart sneller kloppen en krijg jij energie door onze cliënten te helpen met (kleine) stapjes vooruit? En ook grote uitdagingen ga jij niet uit de weg? Wil jij een betekenisvolle baan bij onze mooie organisatie? Dan komen we graag in contact met je om te bespreken wat bij je past!

Bij Ambiq werken wij met een complexe en uitdagende doelgroep. Deze doelgroep zet ons iedere dag weer met beide benen op de grond en maakt ook dat wij veel van hen kunnen leren. Wij proberen de jongeren een prettig en fijn tijdelijk 'thuis' te bieden. Dit doen we met name door humor, transparantie naar de jongere en het gezinssysteem en kijken naar de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ons doel is om binnen het leefklimaat en met de behandelingen die wie bieden jongeren vaardigheden voor de toekomst te leren.’

Marit Aukema – Pedagogisch Medewerker 

Binnen Ambiq kennen we verschillende modules/hulpverleningsvormen binnen 24-uurs settings waar we een nieuwe collega voor zoeken, zoals trainingshuizen, intensieve behandellocaties, zeer intensieve behandellocaties, crisisopvang, observatiegroep, J-SG LVB (Jeugd Sterk Gedragsgestoord Licht verstandelijk Beperkt), 24 uurs zorg op maat en ouder- en kindbehandellocaties. Ook hebben we een flexpool. Alle teams worden ondersteund en begeleid door een clustermanager en gedragswetenschapper.

We hebben binnen Twente locaties in Almelo, Hengelo en Enschede. Iedere cliënt heeft een persoonlijk zorgpad. Wij werken multidisciplinair en zo ambulant mogelijk.

Verdere informatie kun je vinden op de site van Ambiq (www.ambiq.nl)

Wat ga je doen?

Je zorgt als pedagogisch medewerker voor een veilig leefklimaat en je werkt - multidisciplinair - aan de hand van het behandelplan van de jongere/cliënt. Daar richt jij jouw ondersteuning en begeleiding op in. In stappen werk je samen aan de gestelde doelen. Rapporteren en overdracht hoort ook bij je werkzaamheden. Je werkt in wisselende werktijden. 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.
 • Een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

 

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Betrokken
 • Vakkundig
 • Toekomstgericht

En heb jij:

 • Een afgeronde beroepsgerichte MBO of  HBO-opleiding
 • Een registratie in het SKJ is een pré of de mogelijkheid hiertoe voor de HBO functies.

En wil jij dagelijks het verschil maken voor onze cliënten?

Solliciteer dan!

Wij vinden het belangrijk dat wat je gaat doen binnen Ambiq ook bij je past en dat je er blij van wordt. Wij denken graag met je mee welke module het beste bij je past en willen graag hierover met je in gesprek. 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld - bij SKJ registratie- in FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg. Wanneer niet SKJ geregistreerd is de functie ingedeeld in FWG 40.

FWG 45 is minimaal € 2.381, - en maximaal € 3.452, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 en FWG 45, waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is en in FWG 45 € 3.640,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

 

Bijzonderheden

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan ontvangen wij graag je CV.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Annemarie van Egmond, 088-7776000 of 06-14105187

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw A. van Egmond (adviseur PO&O) tel.nr. 088 - 777 60 00 of 06-14105187
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 05-01-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 31-12-2023
Nummer 116750
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq