Pedagogisch ondersteuner Logeerhuis - Raalte
Zozijn

Ben jij die stevige persoonlijkheid, die het beste uit ieder kind wil halen? Wij zoeken collega’s die ondernemend en creatief zijn in het bedenken van oplossingen in de functie van

Pedagogisch ondersteuner voor het Logeerhuis ’t Erf in Raalte voor gemiddeld 11 tot 14 uur per week (30% tot 40%)

Wat ga je doen?
Werken binnen een logeerhuis betekent vooral werken in de weekenden en de schoolvakanties. Wij werken vanuit een 24-uurs zorgsetting, dat betekent dat een dagdienst ’s-morgens om 7.00 uur kan starten. De laatste late dienst eindigt om 22.30 uur. Je werkt volgens rooster en bent inzetbaar op alle producten die de logeeropvang te bieden heeft. Onder logeeropvang vallen de weekendopvang, vakantieopvang, naschoolse opvang, woensdagmiddagopvang, zaterdagopvang en logeren. Je verricht observerende, begeleidende, ondersteunende, verzorgende en eventueel voorkomende verpleegkundige werkzaamheden.

Je bent goed in het vertalen van signalen die kinderen door hun gedrag en ontwikkeling laten zien. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen, bijstellen en evalueren van het zorgplan en verzorgt de administratie. Je onderhoudt contact met de ouders/verwanten van het kind. Daarnaast ben je voor je collega’s een klankbord en ben je proactief in het optimaliseren van het werkklimaat op locatie.  Cliëntbesprekingen, samenwerking met ouders en administratieve werkzaamheden zijn een onderdeel van de functie. Je structureert en begeleidt het groepsproces op pedagogische wijze. Je observeert en signaleert het individuele welzijn van de cliënt. Daarnaast verzorg, ondersteun en/of begeleid je de cliënten in het ondernemen van activiteiten en bij de ADL handelingen. Dit doe je op een respectvolle wijze, hierbij hou je rekening met de wensen van de ouders en de cliënt zelf.

Word je blij van onregelmatig werken, juist in de weekenden en de schoolvakanties, en ben je flexibel inzetbaar dan past deze functie bij jou. Onze ervaring leert dat deze functie heel goed te combineren is met het hebben van een gezin, juist omdat er zoveel flexibiliteit gevraagd en gegeven wordt.

Dit zijn wij
Kind & Jeugd Kinderen en jongeren met een ontwikkelingsprobleem kunnen voor zorg, ondersteuning en behandeling bij Zozijn terecht, waar het Logeerhuis ’t Erf in Raalte een onderdeel van is. De gemiddelde leeftijd van de cliënt ligt tussen de 6 tot 16 jaar. Ieder kind is uniek. Ook ten aanzien van zijn/haar begeleidingsvragen. Binnen Kind- en Jeugd varieert dat van zorg- tot (zeer) begeleidingsintensief. Alle kinderen hebben een zorgplan op basis waarvan de begeleiding wordt georganiseerd. 

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?

 • je hebt een relevante beroepsopleiding Zorg en Welzijn op minimaal kwalificatieniveau 3 en kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg
 • je hebt affiniteit met kinderen en jongeren met problemen in de ontwikkeling en affiniteit met complexe zorgvragen
 • je bent flexibel, klantgericht, sociaal,  communicatief, liefdevol, vakkundig en vindingrijk
 • je kunt methodisch en ontwikkelingsgericht werken
 • je kunt structuur bieden en je persoonlijke grenzen bewaken
 • je kunt zelfstandig werken en je durft beslissingen te nemen
 • je kunt goed samenwerken en werkzaamheden coördineren

Dit bieden wij

 • Een uitdagende baan binnen Kind & Jeugd
 • Een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 3.009,00 bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 35, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Enthousiast?

Wij ontvangen je reactie graag zo snel mogelijk, gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we wat langer door.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een mogelijke aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers. Tevens vragen wij om een verklaring omtrent gedrag.

 

Type Werkplein
Intern nummer KJ
Organisatie Zozijn
Locatie K&J - Salland logeren Raalte
Postcode 8102SZ
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Bertina Melenhorst (CPO-er) 06-15572807 en Mia ten Voorde (manager) 06-46897934
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 01-06-2022
Ingangsdatum Zo snel als mogelijk
Reageer voor 31-07-2022
Nummer 111380
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn