Persoonlijk Begeleider - De Braak - Raalte
De Parabool

Functieomschrijving

De Parabool is met 400 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder!   

Voor onze woonlocatie De Braak in Raalte zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven collega die van alle markten thuis is, maar vooral affiniteit heeft met (ver)zorgen. De Braak is een kleinschalige woonlocatie speciaal voor bewoners met een verstandelijke beperking die al wat ouder zijn. Op de Braak zijn er 3 woningen voor 6 bewoners. In totaal wonen hier 18 mensen. De woningen zijn qua doelgroep divers en dynamisch. Op een van de woningen zijn we op zoek naar een: 

PERSOONLIJK BEGELEIDER 

(min 24 tot max 28 uur per week) 

Met affiniteit heeft met de ouder wordende mens met een verstandelijke beperking en hun toenemende zorgvraag. 

Wat ga je doen?  

 • Je levert een bijdrage aan de begeleiding, observatie en verzorging van de bewoners in hun woonsituatie op grond van het individuele ondersteuningsplan. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. 
 • Je richt je aandacht daarbij onder meer op terreinen: begeleiding, signalering en verzorgen van de bewoners. Het stabiliseren van de vaardigheden en het inspelen op de mogelijke verandering van hulpvraag door.
 • Je vertaalt je vakkennis (op het gebied van ziektebeelden, syndromen, etc) naar concrete handelingen in de praktijk en bent in staat het afstemmen van de zorg met andere partijen. 
 • Je werkt nauw samen met het netwerk van de bewoner en de orthopedagoog. 
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de bewoners en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele bewoner als van de groep;  

 Wie zoeken wij?  

 • Voor de functie persoonlijk begeleider heb je een afgeronde zorgopleiding op MBO niveau 4 en enige jaren ervaring in de gehandicaptenzorg.  
 • Je werkt transparant en kunt reflecteren op eigen en andermans handelen om zo je eigen en gezamenlijke ontwikkeling te vergroten. 
 • Je bent sterk in het op een positieve wijze stimuleren, 
 • Je werkt vanuit een van signalerende functie met betrekking tot veranderingen bij de bewoner en onderneemt waar nodig actie. 
 • Je werkt transparant en kunt goed reflecteren op eigen en andermans handelen om zo je eigen en gezamenlijke ontwikkeling te vergroten. 
 • Je werkt zelfstandig maar ook in teamverband, je voelt je verantwoordelijk voor een goede afstemming en samenwerking met je collega’s binnen het basisteam maar ook team Braak breed; 
 • Je vindt het geen probleem om onregelmatige diensten te werken. 

Wat biedt de Parabool jou?  

 • Een afwisselende en uitdagende baan in een plezierige werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega’s. 
 • Een jaarcontract voor max 28 uur per week (of anders in overleg) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 40, max. € 3332,- bruto per maand bij een volledige werkweek). Een ruime onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden 
 • In een werkomgeving waar medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden Open, Ontwikkelen, Lef, Samen en Persoonlijk en dit leidt tot Plezier! 

Meer weten?  
Neem contact op met collega Marleen Smidt via 06-10215917 of Bram ter Harmsel via 06-20684984.

Sla jij je vleugels uit bij de Parabool?  
Maak er werk van en stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk voor 28 mei 2023 via de sollicitatiebutton.
Datum voor de gesprekken vinden plaats in overleg. 

Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. 

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm De Braak Raalte
Postcode 8101 GK
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 26
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Neem contact op met collega Marleen Smidt 06-10215917 of Bram ter Harmsel 0620684984
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-03-2023
Reageer voor 18-06-2023
Ingangsdatum 22-03-2023
Nummer 118764
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

Als kleine nuchtere organisatie voelen wij ons al jaren thuis in Salland. Om ons heen zien wij de zorg verzakelijken. Grote fusies, papierstapels, bureaucratisering, loketten. Bij De Parabool willen wij willen vooral onszelf blijven: een organisatie waar de mens centraal staat. Waar je als individuele medewerker wordt gezien en het beste van jezelf kunt laten zien.

Meer over De Parabool