Senior begeleider, Aaboer, Almelo
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij als begeleider gestructureerd én punctueel en daardoor de perfecte aanvulling voor het team? Wil je graag werken bij één van de beste werkgevers uit de branche? Ben jij op zoek naar een uitdagende baan, waarin je jouw collega’s coacht en stimuleert? 
Dan ben je bij Aveleijn aan het juiste adres.

Wij zijn op zoek naar een

senior begeleider
(28 uur per week)

om ons gedreven team op de Aaboer in Almelo te ondersteunen.

Waar ga je werken?
Onze voorziening ligt aan de rand van Almelo in een landelijke omgeving. De Aaboer heeft plek voor 35 verblijf cliënten die allen een eigen appartement bewonen. Het gebouw bestaat uit 5 woonlagen. Op elke verdieping wonen 7 cliënten en daarnaast hebben zij per verdieping een gezamenlijke inloop. De cliënten hebben een licht tot matig verstandelijke handicap met daarnaast autisme, gedragsproblematiek en sommigen een complexe hulpvraag. Ongeveer de helft van de cliënten valt onder de noemer van ouder wordende cliënten.

Je komt te werken in een gemotiveerd team van ruim 30 medewerkers die volop in ontwikkeling is en zorg draagt voor de dagelijkse 24-uursbegeleiding van de cliënten. De Aaboer oriënteert zich op een nieuwe locatie (nieuwbouw in Wierden). Indien deze plannen gaan concretiseren ligt hier een mooie rol voor de begeleiders weggelegd, in de vorm van meedenken en meewerken aan dit project!

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan. Op dit moment hebben we een client met Meerzorg en lopen we samen met het CCE een intensief leertraject.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s binnen de teams. Binnen Aveleijn werken we vanuit een waarde gedreven kwaliteitsprogramma waarbij werken vanuit de driehoek, reflectie, oplossingsgericht werken en eigen regie en kracht de speerpunten zijn om te werken aan een “leven vol betekenis”. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en bent goed in staat feedback aan anderen te geven. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Het team wordt gesplitst en zal zich weer opnieuw tot een team moeten vormen, hier ligt voor jou als toekomstige collega een mooie uitdaging!

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt

 • Een relevant diploma op niveau 4 (MMZ, vergelijkbaar agogisch of Verpleegkunde), eventueel aangevuld met een VZ-IG
 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van en ruime ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met aantoonbare vakkennis op de doelgroep ouderen
 • Ervaring in het werken als persoonlijk begeleider
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt

 • methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.189,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Zie jij jezelf terug in deze vacature en ben je geïnteresseerd in de functie van senior begeleider bij Aveleijn?

Solliciteer dan vóór 26 oktober met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 27 oktober.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alida van der Brug, manager, via mail: a.vanderbrug@aveleijn.nl.

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Aaboer in Almelo
Postcode 7602RJ
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Alida van der Brug, manager, via a.vanderbrug@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 16-10-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 26-10-2020
Nummer 55425
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn