Persoonlijk begeleider, Hoesstee, Enschede
Aveleijn

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning? Durf je daarin te vertrouwen op je eigen vakmanschap en je reflectie te delen met collega’s? Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een 

Persoonlijk begeleider
(24-28 uur per week) 

die ons team bij de Hoesstee te Enschede komt versterken.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

De locatie
In het appartementencomplex De Hoesstee heeft ieder van de 36 bewoners zijn of haar eigen appartement. Er zijn  3 verschillende afdelingen die afgestemd zijn op de zorgbehoefte van de bewoners. Elke afdeling heeft een eigen gezamenlijke ontmoetingsruimte. De bewoner beslist zelf om wel of niet deel te nemen aan het groepsgebeuren. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden, zowel individueel als groepsgewijs. De locatie heeft ook twee interne dagbestedingsgroepen en er worden ook MPT cliënten begeleid.

De cliënten
De cliënten bij de Hoesstee hebben een diverse zorgvraag. Goede zorg is een vanzelfsprekendheid. De gemiddelde leeftijd van onze bewoners is 60 jaar. In samenwerking met deskundigen van Aveleijn, dagbesteding en andere zorgaanbieders streven wij ernaar om de bewoners zorg op maat te bieden.

Functie eisen

Wat vragen wij;

  • een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch of verpleegkundig);
  • kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg en affiniteit met de doelgroep ouderen;
  • je hebt inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren;
  • je beschikt over competenties voor zowel begeleidende als verzorgende taken.

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

  • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
  • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

  • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
  • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.807,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Ben je geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie? Solliciteer dan vóór 25 februari met jouw CV en motivatie via ZorgSelect. Sollicitaties die niet via ZorgSelect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen. 

Wil je graag meer informatie over de functie? Hiervoor kun je contact opnemen met Wilma Elfrink, manager, via w.elfrink@aveleijn.nl.

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.  Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is in die situatie niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Hoesstee in Enschede
Postcode 7544BA
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilma Elfrink, manager, via mail: w.elfrink@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 11-02-2020
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 25-02-2020
Nummer 51293
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn