Persoonlijk Begeleider, Hof van Flierbeek, 24-26 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.    

Voor het team “Hof van Flierbeek” zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

Persoonlijk begeleider
(24-26 uur per week)

Locatie Hof van Flierbeek
De locatie Hof van Flierbeek is een woonvoorziening voor 23 cliënten. De cliënten wonen in een appartementencomplex bestaande uit 3 verdiepingen.  Alle cliënten hebben een eigen appartement. De cliënten worden begeleid vanuit hun appartement. Dat houdt in dat de individuele begeleiding van de cliënten in het eigen appartement geboden wordt. Elke verdieping heeft een grote gemeenschappelijke ruimte waarin gezamenlijke activiteiten plaatsvinden, zoals koken, koffiedrinken, tv kijken, spelletjes doen. Het is een 24-uurs voorziening.  De leeftijd van de cliënten is tussen 18 en 63 jaar. De doelgroep is zeer divers wat betreft hun mogelijkheden en ondersteuningsvragen. Hierbij kun je denken aan cliënten met een vorm van autisme, psychiatrische problematiek, syndroom van Down. Maar ook cliënten die begeleiding nodig hebben op sociaal en financieel gebied of ondersteund willen worden bij het verzorgen van hun eigen huishouden en leefomgeving. Alle cliënten gaan overdag naar hun werk (Werkbaan Oost, dagbesteding, zorgboerderij, vrij bedrijf). Het deel kunnen nemen aan de samenleving wordt erg belangrijk gevonden.

Wat ga je doen?

 • Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor cliënten en hun verwanten.
 • Het onderhouden van contacten met derden, die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de dienstverlening aan de cliënt of tot dienst netwerk behoren.
 • Het zorgdragen voor de vaststelling, evaluatie en bijstelling van de zorgplannen en de individuele begeleidingsplannen van cliënt(en).
 • Het informeren van teamleden over zaken betreffende cliënten d.m.v. van mondelinge en schriftelijke overdracht.
 • Het ondersteunen van cliënt(en) bij het uitvoeren van de activiteiten op het gebied van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Dit betreft zowel fysieke als psychische ondersteuning.
 • Het ondersteunen van cliënten bij het gebruik van medicijnen en het uitvoeren van handelingen in het kader van de BIG-wetgeving.
 • Het bevorderen van deelname door cliënten aan de samenleving door het stimuleren van nieuwe contacten in de samenleving.
 • Het uitvoeren van specifieke ondersteunende taken ten behoeve van het functioneren van het team.
 • Het deelnemen aan werkoverleg.
 • Het stimuleren en motiveren van teamleden d.m.v. het geven en ontvangen van feedback.
 • Het informeren van teamleden en leidinggevenden over voor hen relevante zaken.


Wat bieden wij?

 • Een baan met veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing.
 • Een leuke functie in een enthousiast en betrokken team.
 • Een innovatieve organisatie, waarin zelfsturing en zelfwerkzaamheid ondersteund en gestimuleerd wordt.
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wat wij vragen?

 • Minimaal een opleiding op niveau 4 (MMZ of gelijkwaardig), eventueel aangevuld met specifieke (bij)scholing.
 • Een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid.
 • Een ruime mate van kennis en ervaring in het werken met (jong-) volwassenen met een verstandelijke beperking.
 • Om kunnen gaan met een diversiteit aan zorgvragen.
 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit; je gedragsstijl dien je snel aan te kunnen passen om doelgericht en effectief te kunnen handelen als de situatie dat vraagt.
 • Methodisch kunnen werken.
 • Affiniteit met zorgtechnologie / ICT is een pré.
 • Persoonlijkheidskenmerken: analytisch, daadkrachtig, coördinerend, humor, relativerend, proactief, integer, samenwerkend en zelf reflecterend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met  Els Schipper  (zorgteammanager), telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 7 november 2020.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 55460 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagochtend 11 november 2020.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Hof van Flierbeek
Postcode 7132DJ
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 16-10-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 08-11-2020
Nummer 55460
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij De Lichtenvoorde is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij De Lichtenvoorde.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over De Lichtenvoorde