Persoonlijk begeleider agogisch B
De Twentse Zorgcentra

Werken volgens Triple-C waarin jij focust op de hulpvraag. Doorzetten en coachen om samen als team het beste uit de cliënt te halen.

Bouwhuislaan 10 biedt het thuis aan 5 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd van 30 tot 72 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.  Eén cliënt heeft een ernstig verstandelijke beperking. Bijkomende psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek, NAH en disbalans in cognitief- en sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau maakt de groep zeer divers en dynamisch. De zelfredzaamheid is groot waardoor, naast lichte ondersteuning in de ADL, de focus ligt op de begeleiding.

We werken vanuit de Triple-C visie waar wij ons richten op het zoveel mogelijk laten ervaren van het gewone leven. Dit doen wij door als team met elkaar anders te denken en te kijken naar probleemgedrag. De kern hierin is dat jij niet de focus legt op het probleemgedrag maar op de zorgbehoefte van de cliënt naast je. Het omzetten van deze visie in nieuw handelen: het doen is de fase waar wij nu met elkaar mee aan de slag gaan. Het anders kijken en denken heeft de behoefte van de cliënt in kaart gebracht met mooie nieuwe dagprogramma’s als resultaat. Deze gaan wij nu in de praktijk brengen waar de afbouw van middelen en maatregelen; de structuur waar mogelijk doorbreken en het toewerken naar meer gezamenlijke eet- en activeringsmomenten centraal staan.

In jouw functie als persoonlijk begeleider bewaak jij de rode draad van het neerzetten van de visie Triple-C in de dagelijkste begeleiding. Actief; onderzoekend en besluitvaardig zijn kenmerken die jou omschrijven. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg van een 4tal cliënten en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. Meerzorg kan aan de orde zijn waarbij je van aanvraag tot uitvoering bijbehorende stappen methodische uitvoert. Hierin werk je multidisciplinair samen. Heldere en volledige communicatie met korte lijnen is hierin van belang.

In contact met de cliënt blijf je dicht bij jezelf en je eigen wijze van begeleiden. Hierin houd je het lijntje met de cliënt en laat weten dat je de cliënt hoort en ziet. Dit contact is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Probleemgedrag met bijbehorende agressie lees je als een hulpvraag en blijft ook in deze moeilijke situaties naast de cliënt staan. Je weet de juiste grenzen te stellen, staat stevig in je schoenen en als collega’s kunnen wij op jou bouwen. Andersom is dit uiteraard ook zo, wij staan voor jou klaar en samen werken we aan de ontwikkeling van onze cliënten en ons team.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 5.
  • Ervaring als persoonlijk begeleider binnen deze specifieke doelgroep is een pré.
  • Affiniteit met de visie Triple-C.

Wij bieden

  • Gemiddeld 32 tot 36 uur per week mooi werk. De uren stemmen we graag met jou af.
  • Plek in een team dat graag werkt aan de individuele en gezamenlijke ontwikkeling. Er is ruimte voor jouw ideeën en we hebben oog voor elkaars kwaliteiten en proberen deze optimaal te benutten. Daarnaast houden we natuurlijk ook van humor en gezelligheid!
  • Een salaris van min. € 2.728,- / max. € 3.894,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een vaste aanstelling

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Bouwhuislaan 10 op het telefoonnummer: 088 430
5160.

Procedure
Je kan reageren tot en met 29 september a.s.. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 6 oktober 2022.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.232
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 10
Postcode 7581 PW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 19-09-2022
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 114084
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra