Persoonlijk begeleider/Assistent begeleider 80%, Werk en Activiteiten Gendringen
Estinea

Functieomschrijving

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel.

Er werken bijna 850 medewerkers, 450 vrijwilligers vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente.

Waar kom je te werken?

Voor de Werk & Activiteiten locatie van Estinea in Gendringen zoeken wij een assistent of persoonlijk begeleider. De locatie is opgedeeld in een activiteiten-, productie- en houtafdeling waar elke dag gemiddeld 30 tot 40 cliënten werken met zowel een lichte als matige verstandelijke beperking.

De mensen die je begeleidt hebben intensieve ondersteuning nodig, structuur en voorspelbaarheid. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen. Daarnaast hebben verschillende cliënten naast hun beperking ook nog andere bijbehorende problematieken, zoals epilepsie, Prader-willi, autisme.

 

Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Het team bestaat uit 11 begeleiders. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten. Jullie kennen elkaars sterke punten, zo werkt jouw team optimaal samen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

 

 

Wat ga je doen?

Als begeleider heb je een persoonlijke en vertrouwde begeleidingsstijl gericht op het bieden van overzicht en grip en reduceren van angst waarbij de cliënt kan aanhaken bij jou als begeleider. Je begeleidt de cliënten bij de activiteit die ze doen en bedenkt oplossingen waar mensen met een beperking iets aan hebben. Er wordt gewerkt tussen 8:30 uur en 16:15 uur. Daarnaast vinden team overleggen en eventuele scholingen plaats.

Functie eisen

 

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je bent verbaal sterk, een verbinder, initiatiefrijk en staat met zelfvertrouwen op de groep. Je bent flexibel inzetbaar op de verschillende clusters binnen deze locatie en bent creatief in het bedenken van nieuwe activiteiten.

 

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of 4 of gelijkwaardig.
  • Je hebt verstand van het werken met ondersteuningsplannen.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

 Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een contract voor 28,8 uur per week. Je start met een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in FWG 3.0, schaal 30 (assistent) of schaal 40 (persoonlijk begeleider) conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ 

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 23 april a.s. met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met Joep Klein Wassink via telefoonnummer 088-4950565

  

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Werk en activiteiten Industrieweg
Postcode 7071CK
Stad Ulft
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider assistent
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 11-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Ingangsdatum 11-04-2019
Nummer 45080
Doorsturen Bekijk PDF

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea