Persoonlijk begeleider Doetinchem
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider maak je afspraken over de ondersteuning die nodig is en schrijf je het ondersteuningsplan. Je bedenkt oplossingen waar de client iets aan heeft en geeft samen met je collega's uitvoering aan dit plan.

Flexibel zijn is belangrijk, je draait verschillende diensten volgens rooster. Je werkt vroege en late diensten, weekenddiensten en hebt bereikbaarheidsdiensten voor de nacht. Tevens ben je op feestdagen inzetbaar.

Waar kom je te werken

De locatie Dr. Hubernoodstraat is een 24-uurs woonlocatie voor 12 cliënten in het hart van Doetinchem. In dit complex wonen niet alleen onze cliënten maar ook particulieren en nog een andere zorgorganisatie. Zij nemen de nachtzorg waar voor Estinea.

De cliënten die op de Hubernoodtstraat wonen hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking met daar bijkomende problematiek. Hierbij moet je denken aan psychische problematiek, autisme, epilepsie, transgender, VCF-Syndroom en het Syndroom van Down.

De locatie heeft zowel op de tweede als derde etage, zes appartementen en één gezamenlijke ruimte. Iedere cliënt heeft zijn eigen appartement.

Op de Hubernoodt bieden wij een prettige en veilige woonomgeving waarin iedere client individueel in zijn eigen kracht, binnen mogelijkheden, wordt gestimuleerd. Je bekijkt welke mogelijkheden de cliënt zelf heeft en past jouw begeleidingsstijl hierop aan. Wat we ook belangrijk vinden, is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je helpt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en de beste versie van zichzelf te zijn, zodat zij zoveel mogelijk zelf kunnen beslissen over hun leven. Daarnaast beschik je over een goede dosis humor en sta je met beide benen op de grond.

Pas jij bij Estinea?

 • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.

* Je hebt specialistische kennis/ervaring met de genoemde psychische- en gedragsproblematiek van de doelgroep op deze locatie.

 • Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen
 • Je bent in staat om adequaat om te gaan met conflictsituaties.
 • Je beschikt over voldoende zelfkennis. Je staat open voor het ontvangen, maar ook geven van feedback.
 • Je bent een team-player, maar ook zelfstandig kunnen werken is van belang.
 • Je bent accuraat, flexibel en beschikt over sociale- en communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt duidelijkheid en structuur bieden en durft beslissingen te nemen.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie. Binnen ons team hebben we zelfsturing in een hoog vaandel staan.

Past Estinea bij jou?

 • Een contract voor onbepaalde tijd behoord tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
 • De inschaling is in FWG schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
 • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we trots op.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? 

Reageer dan vandaag nog. Reageer vóór 5 december met onderstaande knop ‘Solliciteer!’.

De eerste gesprekken vinden plaats op 14 december in de middag.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel dan naar Team Dr. Hubernoodtstraat via telefoonnummer 088-4950545. Heb je vragen over de procedure? Bel dan naar Laura Foks via telefoonnummer 088-49502541.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen dr. Hubernoodtstraat
Postcode 7001DW
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 22-11-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 06-12-2022
Nummer 115716

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea