Persoonlijk Begeleider EMB
's Heeren Loo Oost-Nederland

“Signaleer jij lichamelijke of geestelijke veranderingen bij mij? Wil jij je inzetten om erachter te komen wat ik allemaal nog wel zelf kan? En help je mee aan een veilige woonomgeving waar ik mij prettig en thuis voel?”

Waar ga je werken?
Als persoonlijk begeleider kom je te werken binnen een woning voor een groep oudere cliënten. Je begeleidt en ondersteunt deze cliënten gedurende de dag. De cliënten wonen in drie aaneengesloten woningen, met elk 7 cliënten. Jij komt te werken binnen één woning maar de teams werken nauw met elkaar samen. De woningen zijn rolstoel toegankelijk en voorzien van een plafond tillift systeem.

Wie ga je helpen?
Mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) kunnen niet altijd zeggen wat ze willen zeggen en uitleggen hoe ze zich voelen. Of bij jou aangeven dat ze pijn hebben bijvoorbeeld. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van begeleiden hierop aan. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking. Het uitgangspunt in jouw begeleiding is dat je ziet wat de cliënt (nog) wel kan en dat hij doet waar hij gelukkig van wordt.

Wat maakt onze woning anders dan ander woningen? Dat is de diversiteit aan cliënten. Van volwassen tot ouder wordend qua leeftijd, van begeleiding tot verzorging of een mix daarvan. Van lichte tot ernstige lichamelijke problemen. Dat maakt het werken zeer uitdagend en divers.

Binnen de woningen is er een breed aanbod aan faciliteiten, waardoor je passende zorg kan bieden. Wij kijken samen vanuit het oogpunt van onze bewoners, waardoor onze bewoners altijd centraal staan en wij hierom heen werken. Onze bewoners vinden het belangrijk om eigen regie te hebben, wij kijken waarin wij hen hierbij kunnen ondersteunen. Hierdoor kijken we altijd naar mogelijkheden, i.p.v. naar de problemen.

Je gaat werken met ouder wordende cliënten.

Hoe ga je helpen?
De cliënten zijn gebaat bij een liefdevolle, veilige en gestructureerde omgeving. We zien namelijk dat ze snel overprikkeld zijn. Als persoonlijk begeleider ben je instaat om goed te kijken naar de echte vragen en signalen die de cliënt stelt. Dit doe je samen met je team en hun verwanten. We werken daarom samen vanuit de driehoek. Daarnaast zie we dat ook de cliënten met een ernstig meervoudige beperking gebaat zijn met begeleiding vanuit Perspectief

Iedere cliënt is uniek. Iedere persoonlijk begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. In ieder geval vertaal jij mogelijkheden naar een persoonlijk zorgplan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega's en geef je richting. Ook streef je naar een optimale samenwerking tussen verwanten, dagbesteding en andere betrokken disciplines. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
  • Een contract voor bepaalde tijd voor 28 uur met uitzicht op een vast dienstverband.
  • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2381,- en maximaal €3452,- (FWG45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e -learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Je hebt een zorg gerelateerde mbo-opleiding afgerond op minimaal niveau 4 zoals Verpleegkundige, MWD, SPH, SPW, MMZ.
  • Je bent zorgzaam, geduldig en je kunt je goed in de cliënt verplaatsen.
  • Je bent optimistisch en je beschikt over een goede dosis humor.
  • Je hebt ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg met cliënten die zowel begeleiding als verzorging nodig hebben.
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of het werken bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. Je bent welkom om een kennismakingsafspraak in onze agenda's te plannen. We hebben hiervoor een aantal mogelijkheden. Je kunt hier een belafspraak inplannen maar, als je liever kennismaakt door middel van een wandeling over het terrein kan dat ook door hier een afspraak in te plannen. Je mag natuurlijk je ook je contact gegevens achterlaten dan nemen wij contact met je op.

Je mag ook contact opnemen met Marleen Uenk, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 21 70 64 51. Of met Bram Spanjersberg, recruitment, via telefoonnummer 06 - 51 72 52 20.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 21-09-2022
Reageer voor 14-10-2022
Nummer 114111

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland