Persoonlijk Begeleider Expertisecentrum Meppel KJG
Cosis

Dit zijn wij

Heb jij oog voor kinderen met een beperking en help jij hun ouders bij het opvoeden? Voor de periode van oktober 2023 tot en met februari 2023 is Expertisecentrum Meppel Kind Jeugd en Gezin (KJG) op zoek naar een Persoonlijke Begeleider. Geïnteresseerd? Lees snel verder!

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Bij Expertisecentrum KJG Meppel kunnen ouders, opvoeders, wettelijk vertegenwoordigers en professionele opvoeders terecht wanneer zij vragen hebben over de ontwikkeling van een kind. Wij bieden naast opvoedingsadviezen allerlei diagnostische en begeleidingsmogelijkheden om antwoord te kunnen geven op de vragen die gesteld worden.

Daarnaast behandelen wij kinderen met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) en/of Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG). Het is belangrijk dat het kind zich gezien, gehoord en geliefd voelt. Wij dragen actief bij aan de maximale ontwikkeling binnen de eigen mogelijkheden. Dit doen wij door samen te werken met het netwerk en verschillende disciplines. Wij kijken naar elk kind als individu. Door het lezen van de signalen en nieuwsgierig te zijn naar de vraag achter het gedrag.

Hierop baseren wij onze begeleidingsstijl die gericht is op lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie, stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Om een goede invulling te geven aan LACCS gebruiken we onze kennis, kunde en professionaliteit. Hierdoor zijn we goed in staat om bij dilemma's, ouders te ondersteunen een keuze te maken voor hun kind. Daarnaast maken wij ook gebruik van de methodiek Oplossingsgericht Werken (OGW).

Persoonlijk Begeleider Expertisecentrum Meppel KJG

Dit ben jij

Jij bent een ervaren persoonlijk begeleider die laagdrempelig is naar de kinderen en hun ouders. Jij bent de schakel tussen de verschillende disciplines die zijn aangehaakt rondom de zorg en ontwikkeling van het kind. Samen met de ouders en de andere zorgprofessionals stippel jij de lijnen op korte en lange termijn uit. Hiervoor stel jij een behandelplan op. Samen met jouw collega's werk jij toe naar de doelen die in het behandelplan staan. Hierbij kan jij rekenen op steun en ondersteuning vanuit verschillende disciplines. Jij hebt regelmatig overleg met de verschillende disciplines over de voortgang van het kind, zodat de juiste begeleiding wordt geboden. Signalen die tijdens de begeleiding naar voren komen, pak je op en zet de benodigde acties uit. Communicatief ben jij sterk, dit heb jij nodig in de gesprekken die jij voert met ouders en diverse behandelaren die binnen het expertisecentrum werken. Binnen het team heb jij een coachende rol en ben je in staat feedback te geven en te ontvangen. Administratieve verwerking van plannen, multidisciplinaire overleggen en organisatorische overleggen behoren ook tot jouw werkzaamheden. Jij houdt van een uitdaging en die ga je iedere dag opnieuw weer aan.

Iets voor jou

Je kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 4.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • Een flexibele instelling hebt in verband met onregelmatige diensten.
 • Kennis van de methodiek OGW en de LACCS-visie of bent bereid deze je eigen te maken.
 

Voel je gewaardeerd

Wanneer je komt te werken als persoonlijk begeleider ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.457,- en maximaal € 3.332,- volgens FWG 40 van cao- gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een tijdelijk contract met mogelijkheid tot verlenging.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learnings (Goodhabitz).
 • Interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. Ook hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als persoonlijk begeleider bij Expertisecentrum Meppel KJG? Laat het ons weten door te solliciteren via de 'solliciteer' knop! Reageer voor vrijdag 9 juni 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Laura Nijveld, teamcoördinator op telefoonnummer 06 236 590 26. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Extra informatie:

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Bericht voor recruiters en headhunters:
We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.

Type Vacature
Intern nummer 2023-2888
Organisatie Cosis
Locatie Expertisecentrum KJG Meppel
Postcode 7944 BE
Stad Meppel
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 25-05-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 09-06-2023
Nummer 120314

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis