Persoonlijk Begeleider complexe doelgroep Wonen
Cosis

Introductie en uren

Het team van locatie Woon- en werkboerderij Ansen is op zoek naar een Persoonlijk Begeleider Intensieve Zorg voor gemiddeld 28 uur per week, meer uren zijn bespreekbaar.

Wat vinden we belangrijk?

Een veilige omgeving voor mij als cliënt, waarbij de begeleiding in mijn directe nabijheid is, dat is wat ik nodig heb. Ik ben beïnvloedbaar, maar ook overgevoelig voor prikkels. De begeleiding kan mij laten ervaren waar ik goed in ben en kan samen met mij zorgen voor een goede en passende invulling van mijn dag. In mijn woonomgeving werk ik aan mijn herstel om zo gewoon mogelijk te leven. Op deze manier krijg ik grip op mijn leven en kom ik niet in de problemen. Ben jij de Persoonlijk Begeleider die mij zekerheid biedt en dat door te leven in mijn nabijheid? Dan ben ik op zoek naar jou!

Als Persoonlijk Begeleider complexe doelgroep, ondersteun je onze cliënten volgens de uitgangspunten vanTriple C. Dit doe je in afstemming met het netwerk van de cliënt en betrokken overige disciplines. Je gaat werken op een grote verbouwde boerderij waar cliënten wonen met verschillende niveaus. Als Persoonlijk Begeleider bied je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie door middel van relatieopbouw en competentieontwikkeling. Aanvoelen en aanvullen van de menselijke behoeften is een belangrijke vaardigheid. Ook als tijdens dit proces door spanningsopbouw sprake is van agressie.

Heb jij affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking die hoog sensitief zijn (sociaal emotioneel niveau veelal tussen de 6 en 18 maanden) en lukt het je om contact te maken met de client door oprechte interesse in de cliënt? Ben je in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en kun jij jezelf wegcijferen in het belang van de cliënt? Oftewel heb je zin in een uitdagende baan op een prachtig, landelijk gelegen locatie in Ansen? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 4 of bereid zijn deze te gaan volgen.
 • Minimaal enkele jaren ervaring met de VG doelgroep, die naast hun verstandelijke beperking ook moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen laten zien.
 • Bekend met de Triple C methodiek.
 • Affiniteit met het geven van een duidelijke begeleidingsstructuur, laag EE, spiegelend en multidisciplinair kunnen werken.
 • Een rijbwijs/ auto.
 • Flexibele instelling in verband met wisselende diensten (doordeweeks late- en slaapdiensten, in het weekend dag, late- en slaapdiensten).
 • Dat je jouw kennis en ervaringen wilt deze binnen onze locatie.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen

Voldoe jij nog niet helemaal aan bovenstaand profiel? Neem dan contact met ons op of solliciteer alsnog, zodat we met jou in gesprek kunnen gaan over de mogelijkheden.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's Persoonlijk Begeleider complexe doelgroep minimaal € 2.151,- en maximaal € 3.289,- volgens FWG 45 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • We zijn op zoek naar Persoonlijk Begeleiders voor zowel bepaalde tijd (vervanging ziekte) als onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst, laat dan van je horen door middel van een pakkende sollicitatie! Heb je geen relevante opleiding en ben je wel enthousiast geworden, solliciteer dan toch.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Tim Sieders, Teamcoördinator op telefoonnummer 06 302 134 54. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Breng een bezoek aan de website van locatie Ansen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2021-2014
Organisatie Cosis
Locatie Woonwerkboerderij Ansen
Postcode 7964 KK
Stad Ansen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-01-2022
Reageer voor 01-07-2022
Nummer 72631

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis