Persoonlijk begeleider
De Twentse Zorgcentra

Wij zijn op zoek naar een persoonlijk begeleider die graag een flinke uitdaging wil aangaan: twee nieuwe teams en nieuwe groepen houdt in dat geen dag hetzelfde is. Ben jij de persoonlijk begeleider die kan signaleren, de rust kan bewaren en op een creatieve manier kan omgaan met de hulpvraag van de client? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op Ledeboer 2 is een nieuwe kind- en jeugdgroep opgestart. Hier wonen kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, bijkomende diagnoses en complexe gedragsproblematieken (ASS, hechtingsproblematiek, automutilatie, trauma, etc.).  Wij bieden ondersteuning aan 5 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Het gaat om een doorstroomgroep: de kinderen zullen rond de leeftijd van +- 12 jaar doorverhuizen naar een andere woongroep.

Het zal een dynamische groep zijn waarin het van groot belang is dat je flexibel bent, stevig in je schoenen staat en makkelijk kunt schakelen. Als persoonlijk begeleider op Ledeboer 2 kan jij ontwikkelingsgericht werken, coördineer je de zorgplannen en de uitvoering ervan en onderhoud je contacten met de ouders en alle systemen daaromheen. Je kan omgaan met fysieke agressie en je kan de-escalerend werken. Geen client is hetzelfde, dus geen dag is hetzelfde. Je bent goed in het signaleren en vertalen van signalen die kinderen laten zien, vanuit daar ondersteun je ze bij hun ontwikkeling. Door het bieden van nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid bied je een veilig leefklimaat waarin de kinderen kunnen groeien. We vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer en een pedagogisch klimaat te gaan creëren met elkaar. Het vaste dagprogramma is gebaseerd op de Triple-C methode. Centraal staat het ervaren van het gewone leven.

Omdat de groep in november gestart is, kom je terecht in een opbouwend team. Hier wordt toegewerkt naar stabiliteit. We vinden het dan ook van belang dat je kan reflecteren met elkaar. We willen met het hele team werken aan een optimale ontwikkeling van deze woongroep. Dit zal (in eerste instantie) vragen om extra inzet om die basis met elkaar te bouwen. Als PB-er vraagt dit dus best wat van je! Ben jij toe aan een nieuwe, uitdagende klus? Solliciteer dan snel!

Als ideale persoonlijk begeleider, beschik jij over…

 • Lef en daadkracht, want dit is een flinke uitdaging!;
 • Een stevige persoonlijkheid en het kunnen denken in mogelijkheden;
 • Het snel kunnen schakelen in begeleidingsstijlen (waarbij je altijd kijkt naar de behoeften van de kinderen);
 • Een goed signaleringsvermogen: wanneer de kinderen zich onbegrepen voelen, kunnen zij dit verbaal, maar ook non-verbaal uiten. Jij weet dit gevoel van onbegrip tijdig te signaleren en je kan hierop anticiperen.
 • Het kunnen werken vanuit een dynamische en systemische context: zo heb je veel contact met ouders, maar ook met behandelaren en andere disciplines.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde zorggerichte/agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 5;
 • Flexibiliteit: de kinderen gaan overdag naar school. In de vakanties zullen de kinderen op de woning zijn. Daarbij draaien wij ook slaapdiensten.
 • Kennis en kunde van het jonge kind.

Wat krijg jij van ons?

 • Een leuke, uitdagende en afwisselende baan. Samen met jou bepalen we het exacte aantal uren, maar dit is minimaal 24 en maximaal 36 uur.
 • Een salaris van max. €4.019- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een uitdaging en veel mogelijkheid tot ontwikkeling: het helpen opbouwen van een nieuwe groep is een grote uitdaging. Omdat het team in een opbouwende fase is en het om een nieuwe groep gaat, zullen er verschillende cursussen op verschillende dagdelen geboden worden.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie en/of de groep kun je bellen met Sello Karki 06 10 93 33 52

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.183
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ledeboer 2
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 08-03-2023
Reageer voor 28-03-2023
Nummer 118419
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra