Persoonlijk Begeleider LVB Jeugd | SKJ
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij ervoor zorgen dat mijn dag gestructureerd verloopt? Zodat ik kan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Zorgen wij er samen voor dat ik zo zelfstandig mogelijk kan zijn?"

Waar ga je werken?
Je komt te werken op een groep met jongeren met een lichte verstandelijke beperking en uitdagende gedragspatronen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Dit is hun huis en jij moet dit grote gezin draaiende houden. De begeleiding is gericht op het bieden van een veilige en prettige woonomgeving. Het is een leuk en gezellig team waarmee doelen behaald kunnen worden. Je kan echt ergens naartoe werken met de kinderen, maar kijk er niet van op als je één pas naar voren doet en soms weer twee terug want zo zal het vaak gaan. Ze hebben veel meegemaakt en vertrouwen je niet snel. Het kost tijd en geduld om door de vertrouwensbarrière heen te komen.

Wie ga je helpen?
Onze jongeren gedragen zich in de basis net als kinderen zonder een beperking. Ze gaan naar school (of dagbesteding), komen thuis, eten een koekje en drinken wat. De kinderen zitten veel op hun telefoon, gaan gamen of trampolinespringen, etc. Ze gooien hun spullen en kleding op de grond, maken rotzooi en ze proberen je uit. Ze kennen alleen vaak geen grenzen en kunnen emotioneel niet altijd begrijpen waarom dingen (anders) gaan. Daarin moet jij hen dus begeleiden.

Per kind wordt met aandacht gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Telkens weer wordt er veel gevraagd van jouw creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen. Perspectief willen en kunnen bieden vraagt veel van jouw kennis en kunde, maar zeker ook van jouw werk- en levenservaring.

Hoe ga je helpen?
In deze dynamische baan is geen dag hetzelfde! Je begeleidt hen zowel tijdens het wonen, vrije tijd en zelfzorg. Ze hebben een programma waarop die keuzemomenten staan, bijvoorbeeld: trampolinespringen, rondje lopen of de was opruimen. In deze keuzemomenten moet je hen (bij)sturen en begeleiden.

Je moet sterk in je schoenen staan maar wel liefdevol zijn. Ze schelden je uit, kunnen stoelen naar je toe gooien en roepen alles wat ze niet zeggen mogen. Wij zoeken iemand die hier niet van onder de indruk raakt en hier op zijn of haar manier mee om weet te gaan. Het is belangrijk dat je de jongeren met humor kunt benaderen en dat je positief in het leven staat. Natuurlijk moet je je grenzen aangeven, maar je moet ook ergens de lol van kunnen inzien. Het zijn tenslotte ook gewoon kinderen.

Dit bieden wij
  • Een verantwoordelijke functie binnen een team dat volop in ontwikkeling is.
  • Een fantastische baan met een uitdagende groep jongeren met complexe diverse hulpvragen.
  • Een inspirerende werk- en leeromgeving waar je bijdraagt aan een goed leven voor onze cliënten.
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is bespreekbaar (minimaal 24 en maximaal 36 uur).
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2381,- tot maximaal € 3352,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
Dit ben jij
  • Je bent SKJ geregistreerd en hebt werkervaring binnen gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ.
  • Je bent een proactieve en enthousiaste collega. Jij pakt jouw rol binnen het team en durft eerlijk en kritisch te zijn naar zowel jezelf, de jongeren als jouw collega's.
  • Je staat stevig in je schoenen; zowel naar de jongeren toe als in jouw team weet jij jouw mannetje te staan.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Jaap van Soeren (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 12 32 33 27 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 04-05-2022
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110619

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland