Persoonlijk begeleider (m/v) Nieuwe locatie
Stichting Ela

Functieomschrijving

Wie zijn wij: 

 

Stichting Ela is een jonge zorgaanbieder. Wij bieden professionele zorg aan bewoners met complex gedrag binnen de Wet Langdurige Zorg. Onze bewoners hebben een Zorgzwaarte Pakket VG7 of GGZ Wonen indicatie (met eventueel meerzorg). Wij innoveren de zorg voor deze doelgroep en openen een nieuwe locatie in de Wijk (tussen Meppel en Hoogeveen). 

Locatie ‘de Stapel ‘ biedt een woon- en werkplek voor 14 bewoners, mannen en vrouwen, die de rest van hun leven bij ons mogen blijven wonen. Het niveau van de bewoners is divers, maar bij alle bewoners is sprake van een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en forse gedragsproblemen. Wij willen onze bewoners een normaal leven aanbieden: wonen, werken en vrijetijdsbesteding vanuit één integraal begeleidingsteam. Middelen en maatregelen worden minimaal ingezet. Onze kernwaarden zijn verbinden, geborgenheid, duurzaamheid en dynamisch. Van hieruit sluiten we aan bij onze bewoners, we houden ons niet strikt aan een methodiek, wel aan onze kernwaarden! 

 

Wie zoeken wij:

 

Wij zoeken de unieke begeleiders uit de zorg, degenen die werken vanuit hun passie. Onze bewoners zijn zeer moeilijk plaatsbare cliënten uit het hele land. Dit vraagt een hoge mate van creativiteit en toewijding. Vrijwel alle bewoners hebben veel teleurstellingen achter de rug. Met geduld, vastberadenheid en rust willen wij bewijzen dat het ook anders kan. 

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de begeleiding van de bewoners op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.  Je kan je passie voor de zorg combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar verwanten en je hebt een uiterst professionele houding. Je vindt het leuk om samen met de bewoners de handen out de mouwen te steken, doordeweeks wordt er op- en buiten het erf gewerkt van 9:00 tot 14:30 uur. Dit houdt in dat de vroege dienst dagbesteding aanbiedt onder leiding van de werkmeester. Affiniteit met tuinwerkzaamheden, terreinonderhoud, houtbewerking en dierenverzorging is een pre. We werken met vroege-, late- en slaapdiensten. Naast je begeleidende taken, kan het je taak zijn om als persoonlijk begeleider te fungeren. Je bent aanspreekpunt voor een of meer bewoners, diens vertegenwoordigers en coördineert de zorg rondom deze bewoners. 

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij: 

 

Je hebt sterke persoonlijke eigenschappen, je kunt bijvoorbeeld goed verbinding maken, je hebt een open leerhouding, je bent betrouwbaar en geduldig. Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg, zelfs in stressvolle situaties en bent veerkrachtig. Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, lef, en taakvolwassenheid. Je bent emotioneel stabiel en erg sensitief. 

Je hebt minimaal een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de zorg (SPW-niveau 4, Social Work of Verpleegkunde) en je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de begeleiding van verstandelijk beperkte cliënten met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Werkervaring vanuit de VG, Psychiatrie en (LVB)Jeugdzorg is voor ons relevant. Je bent in het bezit van een VOG en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voor het contract start. 

Je bent beschikbaar voor vroege, late en slaapdiensten. We werken met een dienstenstructuur op basis van 24-uurs begeleiding inclusief weekenden en feestdagen. Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn. Wij zoeken naar een toewijding van 5 tot 10 jaar. Waarom? Omdat je je dan kunt gaan verbinden met bewoners en hen een veilige basis kan gaan bieden. 

Wij zoeken 28 persoonlijk begeleiders, om twee teams mee samen te stellen. De exacte aantallen zijn afhankelijk van de deeltijdpercentages. Wij zoeken een mix van mannen en vrouwen, ervaringen uit alle sectoren zijn welkom. (Psychiatrisch) Verpleegkundigen en ervaring in de Forensische Zorg zijn een pre. 

Inschaling

Wij bieden: 

 

Wij bieden jou een fijne werkomgeving waar ieders persoonlijke stijl ontwikkeld mag worden. Plezier, erkenning en waardering staan centraal. De organisatie investeert in coaching, intervisie, scholing en/of training en teambuilding. 

Je treedt in dienst als werknemer van de stichting. Je start direct met een vaste aanstelling. Ongeacht de ontwikkelingen in de zorgsector en passend bij onze kernwaarden. 

- Salariëring volgens CAO VGN (FWG 45). 
- Minimaal 24 uur per week, maximaal 36 uur per week min – max contract. 
- Onregelmatigheidstoeslag conform CAO VGN. 
- Reiskosten conform CAO VGN met daarbij een toeslag voor medewerkers die verder rijden dan de maximale 60 km per dienst. 
- Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN. 

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd? Kom dan vrijblijvend naar één van de informatiebijeenkomsten welke we organiseren op 14 oktober of 1 november van 19:30 tot 21:00 (Dorpshuis de Wijk, Dorpsstraat 78, 7957 AW, de Wijk). Dit zijn open bijeenkomsten, waar je niet voor hoeft aan te melden. 

 

Weet je zeker dat je wil solliciteren, voor of na de informatiebijeenkomsten? Introduceer jezelf op de wijze waarop jij dat wil! Op 4 en 18 november, van 13:00 tot 17:00 zijn er vervolgbijeenkomsten gepland (Dorpsstraat 78, 7957 AW, de Wijk). Houdt deze data vrij, je ontvangt hiervoor een uitnodiging. 

 

Wil je nu al meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via dewijk@stichtingela.nl, we vertellen je graag meer!  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, dit geldt voor bemiddelingsbureaus, uitzendbureaus en ZZP’ers. 

Type Vacature
Organisatie Stichting Ela
Locatie Stichting Ela
Postcode 8267 AJ
Stad Kampen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij solliciteren@stichtingela.nl
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 01-10-2021
Ingangsdatum Start 1 februari 2022
Reageer voor 01-12-2021
Nummer 71406
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting Ela

Stichting Ela: onze cliënt voorop Tussen de dijken, de koeien en aan de IJssel op Kampereiland, de Kattewaard, vind je Stichting Ela: Een zorgboerderij met haar voeten in de klei, aan de rand van de samenleving. We bieden zorg, ondersteuning en behandeling voor mensen met een beperking en een psychiatrische aandoening. Bij stichting Ela staan we voor kwaliteit, continuïteit en veiligheid. Maar boven alles, staat onze cliënt altijd voorop. We kijken naar wat er wél kan Ons uitgangspunt is dat mensen met een beperking zo gewoon mogelijk kunnen leven. In hun eigen thuis en afgestemd op hun individuele behoefte. Sommige cliënten komen beter tot hun recht in een prikkelarme omgeving, waar zij zich vrij kunnen bewegen en niet beperkt worden door overprikkeling en verleiding van de samenleving.

Meer over Stichting Ela