Persoonlijk begeleider werk- en activiteitenlocatie Enschede 13-24 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Tijdelijke vacature ter vervanging van zwangerschapsverlof

 

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider op de werk- en activiteitenlocatie Christelijke Voetbal Vereniging Sparta (CVV Sparta) begeleid je 13 uur per week een groep van 8 tot 10 cliënten die onderhoudswerkzaamheden verricht bij de voetbalclub. Zij onderhouden er het groen, de kantine, kleedkamers en houden alles rondom de velden netjes.

De groep cliënten is heel divers en heeft uiteenlopende hulpvragen. Veel cliënten hebben problemen die voortvloeien uit hun licht verstandelijke beperking, ze kampen met psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek en/of hebben te maken gehad met justitie of politie of lopen vast in hun dagelijkse leven. Als begeleider ondersteun je hen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je stuurt de groep cliënten aan, stelt individuele ondersteuningsplannen op en stelt deze waar nodig bij en legt verantwoording af aan de gemeente. Waar nodig voer je gesprekken met de cliënten gericht op hun hulpvraag. Ook onderhoud je contact met woongroepen en/of andere betrokken hulpverleners.

Je werkt in een team met enthousiaste collega’s. Samen zorg je ervoor dat de club goed onderhouden wordt. Veelal sta je samen met een collega maar het kan ook voorkomen dat je alleen op de groep staat. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten, bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten, of iemand van de ondersteunende diensten van Estinea . Doordat een groot deel van de cliënten onder de gemeente valt, werk je regelmatig samen met wijkteams en instanties zoals het UWV, Tactus en de reclassering.

Uitbreiding uren

Estinea biedt de mogelijkheid om je uren uit te breiden door naast je werk bij CCV Sparta ook cliënten van werk- en activiteitenlocatie Dieren Opvang Centrum (DOC) Enschede te begeleiden.  Hier ben je meewerkend voorman/vrouw, dus affiniteit met dieren is een vereiste. Daarnaast ondersteun je een aantal van deze cliënten ook thuis om hun zelfredzaamheid te vergroten. Je helpt bijvoorbeeld met het bijhouden van de administratie, coacht hen bij het nemen van besluiten en stimuleert een gezonde leefstijl. Deze ondersteuning stem je af met andere professionals betrokken bij de cliënt en/of de wijkcoaches van de gemeente. 

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen.

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig
    • Je schrijft ondersteuningsplannen en stelt deze waar nodig bij
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je dit actief houdt, vergroot en versterkt
    • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden
    • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een tijdelijk contract van 13 tot 24 uur per week voor de duur van het verlof van een collega, uiterlijk tot eind februari 2022.
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer vóór 20 september 2021 met de knop ‘solliciteer’.
De eerste selectiegesprekken zullen plaats vinden op 22 september.

Heb je nog vragen over deze functie? Bel dan ons team via telefoonnummer 0619840086. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Personeel en Organisatie via 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie DOC Enschede
Postcode 7546 PA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 10-09-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 20-09-2021
Nummer 71041

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea