Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Wil jij je ervaring in de coördinatie van zorg verder ontwikkelen of wil jij je als beginnend zorgprofessional verder ontplooien? Als persoonlijk begeleider binnen Eikenlaan 8-10, waar elke dag de intensieve zorg zich afwisselt met de nabije begeleiding, bieden we jou een afwisselende werkplek.

Eikenlaan 8-10 is het thuis van 10 mannen en vrouwen in de leeftijd van 25 tot 62 jaar, verdeeld over 2 subgroepen. De groep kenmerkt zich als laag niveau. Het ontwikkelingsniveau ligt tussen de 6 en 36 maanden, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Naast het belang van een voorspelbare begeleiding waarin je inspeelt op het gedrag en de alertheid van de cliënt, ligt tevens de focus op de intensieve zorg. Volledige overname van de ADL is nodig, wel zijn alle cliënten mobiel. Eén cliënt wordt 1 op 1 begeleid, parallel aan de groep.  Al onze cliënten hebben ondersteuning bij de communicatie nodig. We werken daarom met verwijzers, pictogrammen, foto’s en gebarentaal.

Jij begeleidt de cliënten vanuit een prikkelarme omgeving en zorgt daarin voor de nodige nabijheid. Structuur en bijbehorend vast dagprogramma zijn jou niet vreemd. Toch weet je binnen deze welbekende structuur flexibel te denken en handelen. Je weet het risico op uiting van agressie te beperken door in te gaan op de belevingswereld van de cliënt. Jouw begeleidingsstijl is hierin te typeren als rustig en stabiel en duidelijk maar warm. Humor, enthousiasme en gezelligheid zien we daarin ook graag dagelijks terug.

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg van een 4tal cliënten. Je zet eigen regie centraal bij het vormgeven van het goede leven van de cliënt en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. Je pakt de taken actief op; zet lijnen uit, werkt methodisch en communiceert concreet en volledig met jouw collega’s en de omgeving van de cliënt. In jouw werkwijze zit een actieve houding; lef en het voordragen van nieuwe ideeën verweven. Samen is een woord dat bij ons elke dag terugkomt. Je bent een echte teamplayer. In jouw functie als persoonlijk begeleider voer jij regie maar zorgt samen met het team voor de beste zorg voor de cliënten. Dat maakt jouw werk mooi.

Functie eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Inschaling

Wij bieden

  • Gemiddeld 24 uur per week mooi werk.
  • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Verlenging en uiteindelijk een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging.

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.288
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 8-10
Postcode 7581PW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 07-06-2019
Reageer voor 17-06-2019
Nummer 46410
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra