Persoonlijk begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Het team
De Brusselstraat 57 is een buitenlocatie van de Twentse Zorgcentra. Hier wonen 4 EMB cliënten (Ernstig Meervoudig Beperkt) tussen de 10 en 35 jaar die een complexe zorgvraag hebben. Zij hebben namelijk veel zorg en begeleiding nodig in hun dagelijks leven. Het vraagt van jouw begeleidingsstijl dat je voornamelijk belevingsgerichte zorg verleent. Je vindt het heerlijk om de snoezelen met cliënten en een lolletje op z’n tijd wordt ook gewaardeerd. Tevens vraagt deze doelgroep ook wat van jouw zorgzaamheid en geduld. Je helpt de cliënten namelijk met ADL, voeding, verzorging en communicatie. Daar bijkomend is er één cliënt die soms wat grensoverschrijdend gedrag kan vertonen. Daarom is het van groot belang dat je de tijd neemt om onze cliënten te leren kennen, omdat zij zich niet altijd kunnen uiten in woorden of zinnen. Dit maakt het werk ook uitdagend, omdat de complexe zorgvraag wat van jouw creativiteit vraagt. Jouw rustige en krachtige persoonlijkheid, waarin jij warmte en duidelijkheid uitstraalt, is wat onze cliënten nodig hebben.

 

Jij bent een bouwer die geen blad voor de mond neemt en kun je collega’s enthousiasmeren en meenemen in de nodige veranderingen. Jij pakt daadkrachtig je rol op in het team en hebt daarnaast een positieve bijdrage in de aanspreekcultuur. Je bent de spil in het netwerk van de cliënt waarin jij zorgt dat er transparante communicatie is richting familie en dagbesteding. Jij kan je goed focussen en zet het goede leven van de cliënt te allen tijde centraal, waarin jij buiten de geijkte paden durft te denken.

Wij zijn benieuwd naar jouw inbreng zodat we samen de kwaliteit van zorg kunnen waarborgen!

 

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, bijstellen en onderhouden van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ van een of meerdere cliënten.
 • Je instrueert en coacht de overige teamleden in de uitvoering van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakt afspraken.
 • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
 • Je bouwt een respectvolle relatie op met cliënten, onderhoudt contacten met cliëntvertegenwoordigers en andere disciplines.
 • Je signaleert veranderingen en knelpunten ten aanzien van de zorg, maakt deze bespreekbaar en lost ze, indien mogelijk, op.
 • Je draagt bij aan een goed werkklimaat, neemt actief deel aan overlegmomenten en doet waar nodig voorstellen ter verbetering.
 • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Pré is dat je minimaal 1 jaar ervaring als persoonlijk begeleider hebt.

Inschaling

Wij bieden

 • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 26-28 uur per week. Wij zijn op zoek naar meerdere persoonlijk begeleiders. Precieze uren worden met elkaar afgestemd.
 • Een plek waar jij je diversiteit goed kwijt kan. Een afwisselende plek waar jij je zorgkant en begeleiderskant mooi kan afwisselen.
 • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.800,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Externe kandidaten: Je ontvangt een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten: Je wordt een vast teamlid wanneer je een vaste aanstelling hebt binnen DTZC. Heb je een tijdelijk contract? Dan behoort een tijdelijke verlenging of tijdelijke urenophoging tot de mogelijkheden

Bijzonderheden

VOG

De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.120
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Hengelo, Brusselstraat 57-59
Postcode 7559 NN
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 26
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij de Brusselstraat via 088 430 5215.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 11-03-2019
Reageer voor 21-03-2019
Nummer 44293
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra