Persoonlijk Begeleiders (16 uur per week)
Peters-zorgt

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging met een specifieke doelgroep? Dan willen wij jou graag ontmoeten! 

Op korte termijn is Peters-zorgt op zoek naar twee

Persoonlijk Begeleiders (16 uur per week)

om het team op de woonlocatie De Weite te versterken.

Waar ga je werken?

Woonboerderij De Weite is een kleinschalige beschermd wonen-locatie, waar zorg aangeboden wordt aan cliënten met een psychisch-sociale of (licht) verstandelijke beperking of verslavingsproblematiek.  Binnen De Weite hebben cliënten een eigen kamer en maken gebruik van de gezamenlijke ruimtes.

Wij bieden begeleiding bij psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek en sociaal maatschappelijke problemen. Dit doen we met een klein en gedreven team. Naast De Weite heeft Peters-zorgt met Erve de Breur een locatie voor dagbesteding. 

De baan

Je begeleidt samen met je collega’s de 8 cliënten die wonen binnen De Weite. Als Persoonlijk Begeleider werk je vanuit het door jou opgestelde begeleidingsplan, waarbij je oog hebt voor eigen regie en het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Je ondersteunt, stimuleert en geeft vertrouwen. Daarin werk je methodisch en vraaggericht. Je biedt begeleiding op haalbaarheid en houdt hierbij rekening met de kwetsbaarheid van de cliënt.

Verder help je de cliënten die op De Weite wonen bij het uitvoeren van huishoudelijke taken, zoals koken en schoonmaakwerkzaamheden. Ook werkzaamheden die verder te doen zijn en voer je activiteiten uit bij de verzorging van de tuin en de dieren.

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een MBO-diploma niveau 4 op het gebied van zorg en welzijn. Je hebt een aantal jaar werkervaring in de zorg met LVB en daarnaast is kennis op het gebied van verslavingszorg en/of GGZ een pré.

Als persoon ben je creatief en beschik je over inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Je hebt inzicht in eigen handelen en bent in staat om te reflecteren.

Tot slot heb je affiniteit met dieren en ben je bereid om in de avonden, weekenden en op feestdagen te werken.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Je gaat werken in een gezellig en gedreven klein team binnen een kleinschalige organisatie waar we erg betrokken zijn bij onze cliënten en bij ons werk. Er is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 en de salariëring is mede afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.

Type Vacature
Organisatie Peters-zorgt
Locatie Peters-zorgt De Weite b.v.
Postcode 7678 RA
Stad Geesteren
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 28-02-2023
Reageer voor 01-04-2023
Nummer 118154
Doorsturen Bekijk PDF

Peters-zorgt

Vanuit Peters-zorgt locatie De Weite bieden professionals zorg aan mannen met een verslavingsachtergrond en eventueel bijkomende psychosociale problematiek. In het buitengebied van Geesteren ondersteunen onze professionals in samenwerking met de cliënt aan het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling, het onder controle krijgen van de ex-verslaving. Hiernaast werken wij samen met de cliënt aan het terug krijgen van het vertrouwen in zichzelf en zijn omgeving. Hierbij kijken wij waarin doorstroming in diverse richtingen mogelijk is.

Meer over Peters-zorgt