Persoonlijk begeleiders en Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Wil jij graag werken bij de grootste Twentse zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg?

Wij zijn op zoek naar begeleiders en persoonlijk begeleiders

De Twentse Zorgcentra is bezig met het implementeren van een nieuw functiehuis. Wonen en dagbesteding zijn onderverdeeld in 3 ondersteuningsprofielen zodat we onze cliënten de best passende zorg kunnen bieden. De 3 profielen zijn (specialistische) doelgroepen:

Hoog Alert groep
Bij een Hoog Alerte groep is een hoge mate van methodisch en systematisch denken en werken van belang met daarbij continue concentratie op je cliënt. Op deze groep komt agressief gedrag voor en/of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Je moet stevig in je schoenen staan en je deinst hier niet voor terug. Ook op dat moment ben je er voor de cliënt.

Persoonlijk begeleider: opleiding op minimaal niveau 5, bijvoorbeeld SPH of Social Work. Salaris is conform FWG 50, minimaal € 2.728,- en maximaal € 3894,-

Begeleider: opleiding op minimaal niveau 4, bijvoorbeeld MZ. Salaris is conform FWG 40, minimaal
€ 2.236,- en maximaal € 3.154,-

Intensieve Verpleging & Verzorging
Bij intensieve V&V is een hoge mate van verzorgende en verpleegkundige expertise nodig. Het gedrag van de cliënt is veelal naar binnen op zichzelf gericht. De cliënt is vooral bezig met sensaties van het eigen lichaam en op materialen die heel nabij zijn. De cliënten zijn vaak erg afhankelijk van jou als begeleider en doorgaans niet mobiel.

Persoonlijk begeleider: opleiding op minimaal niveau 4, bijvoorbeeld verpleegkunde of MZ4. Salaris is conform FWG 45, minimaal € 2.381,- en maximaal € 3.452,-

Begeleider: opleiding op minimaal niveau 3, bijvoorbeeld verzorgende IG of MZ3. Salaris is conform FWG 35, minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,-

Verstandelijk Gehandicapt
VG-groepen zijn te onderscheiden in EVB, MVB en LVB. LVB-cliënten zijn veelal zelfstandig. Ze ondervinden moeite in bijvoorbeeld sociale situaties. Vaak worden ze overschat. MVB-cliënten hebben doorgaans een lager niveau dan LVB-cliënten en vragen meer begeleiding. Ook kunnen ze niet mobiel zijn. We zien vaak een woongroep met LVB en MVB cliënten. Tenslotte zijn er EVB cliënten: zij kunnen zowel mobiel zijn als niet mobiel. De zorgvraag kan overeenkomen met die op een Intensieve V&V groep, maar in mindere mate.

Persoonlijk begeleider: opleiding op minimaal niveau 4, bijvoorbeeld verpleegkunde of MZ4. Salaris is conform FWG 45, minimaal € 2.381,- en maximaal € 3.452,

Begeleider: opleiding op minimaal niveau 3, bijvoorbeeld verzorgende IG of MZ3. Salaris is conform FWG 35, minimaal € 2110,- en maximaal € 3.009,-

Dit is echt iets voor mij!
Word jij blij van het bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten en zie jij jezelf terug in één van de bovengenoemde profielen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet wanneer je voldoet aan de gestelde functie-eisen. Geef in je sollicitatie aan voor welke functie binnen welk ondersteuningsprofiel je in aanmerking wilt komen.

Liever eerst meer informatie?
Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een WhatsApp naar onze recruiters of plan vrijblijvend een oriënterend gesprek met ons: Romy Lotgerink (06-86863078) of Saskia Bongaerts (06-31951615).

Goed om te weten
Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen, nodigen wij je sowieso uit voor een gesprek met een recruiter. Samen kijken we naar de openstaande vacatures en maken we een mooie match, voor zowel jou als de client! Wij bieden een contract voor onbepaalde tijd.

Type Werkplein
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 28-04-2022
Reageer voor 30-05-2022
Nummer 110421
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra