(Persoonlijk) begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Samen werken aan een betekenisvolle daginvulling en hierin een vertrouwensrelatie opbouwen met de 7 mannen binnen Rondweg 37. Daarin zijn wij op zoek naar jouw bijdrage in de functie van (persoonlijk) begeleider.

Op Rondweg 37 wonen 7 mannen in de leeftijd van 20 t/m 41 jaar. De zorgvraag komt vanuit een ernstige tot matige verstandelijke beperking in combinatie met probleemgedrag en hechtingsproblematiek. De meeste cliënten kunnen verbaal niet in volzinnen communiceren dus je moet het interessant vinden om te achterhalen wat de behoefte is door non verbale communicatie, gebarentaal of kernwoorden. In de ADL verschilt de intensiteit van ondersteunen tot overnemen. Het kan voorkomen dat je een cliënt een keer moet verschonen van incontinentiemateriaal, maar daar en tegen zijn we geen zorg-intensieve groep. De focus ligt op de begeleiding.

We geven dagbesteding aan huis, ook voor cliënten van andere woningen op het terrein. We bieden activiteiten aan als post bezorgen, het ophalen van waszakken, papier en glas en brengen andere cliënten van dagbesteding terug naar de woning. Ook gaan we er graag op uit, denk aan bewonersvakantie, of een middagje Ikea of naar het tuincentrum. Tijdens deze activiteiten zie je de jongens stralen van blijdschap. Je krijgt van de meesten niet verbaal de waardering, maar indirect des te meer. De cliënten zoeken zelf onze nabijheid, op sociaal gebied hebben ze ons er graag bij. De afstand hierin is overbrugd. We kunnen er gewoon zijn, omdat het fijn is en niet omdat we constant iets van hen vragen.

Deze ondersteuningsrelatie krijgt vorm door elke dag weer op zoek te gaan naar de behoefte van de cliënten. Triple C is de methodiek die hierin gehanteerd wordt om de mannen het normale leven te laten ervaren. We kijken anders naar probleemgedrag, we achterhalen de onderliggende behoefte en sluiten daarop aan. We gaan uit van samen 100%. Bij elke activiteit die de cliënt uitvoert krijgt hij ondersteuning van ons als begeleiding, de intensiteit is afhankelijk van het moment, zolang we samen maar 100% uitvoeren. Dat betekent dat jij snel moet kunnen inschatten maar ook moet kunnen schakelen welke begeleiding op dat moment nodig is. We zorgen ervoor dat de relatie – ongeacht het gedrag – in stand blijft én dat de activiteit succesvol wordt afgerond. Daardoor ontwikkelt de cliënt meer vertrouwen in de ander en in zichzelf en groeit ook zijn gevoel van competentie. Natuurlijk gaat dit de ene dag beter dan de andere. Misschien ging het gister helemaal mis maar vandaag is weer een nieuwe dag. Het normale leven staat centraal en dat is het belangrijkste. Het gedrag bepaalt niet wat we gaan doen. Dat geldt voor alle dagelijkse dingen maar ook voor de leuke uitjes. We straffen niet, we zonderen niet af maar we blijven altijd dichtbij. Boosheid of verdriet mag er zijn, we zijn er voor de jongens en gaan gewoon verder met het programma.

Sluit deze visie en werkwijze aan bij wie jij bent en waar jij voor staat? We zoeken persoonlijk begeleiders en begeleiders om ons team te versterken. We zijn hierin op zoek naar een duurzame relatie met jou zodat we gezamenlijk kunnen groeien en ontwikkelen. Dat maakt dat jouw inzet en relatie met de cliënt vorm krijgt waardoor de cliënten stabiliteit mogen ervaren en zodanig kunnen groeien.

Als persoonlijk begeleider komt daadkracht en organisatietalent tevens goed van pas. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg en stelt het ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’ multidisciplinair op. Je weet wat er speelt, bent toegankelijk en coacht collega’s waar nodig op de werkvloer. Dat draagt bij aan een open samenwerking: goed voor het goede leven van de cliënt, maar ook voor jouw mooie werk.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3 voor de functie van begeleider.
 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4 voor de functie van persoonlijk begeleider.
 • Als (persoonlijk) begeleider binnen Rondweg 37 beschik je over de competenties die passen bij het werken vanuit Triple C: lef, sensitiviteit, doorzettingsvermogen, zelfreflectie en een lerende oriëntatie. Dat je stevig in je schoenen moet staan en een rustige stabiele begeleiding en uitstraling hebt, spreekt voor zich.
 • Voor versteviging van en een goede balans in ons team is beeldvorming van en ervaring met de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag een vereiste. We zien dit dan ook graag terug op jouw CV of in jouw motivatie.

Wij bieden

 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week. De definitieve uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 2.902,- bij een fulltime dienstverband binnen de functie van begeleider.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 3.189,- bij een fulltime dienstverband binnen de functie van persoonlijk begeleider.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
  pc/laptop/tablet/smartphone.
 • Een actief scholingsbeleid met ruimte voor jouw ambitie en ontwikkelvragen. Je kunt je bij ons verdiepen in diverse cursussen en trainingen. De signaaltraining is in ieder geval onderdeel van het pakket wanneer je op Rondweg 37 aan het werkt gaat.
 • Eind 2020 volgen we een nieuwe systeemtraining Triple C, hierin nemen we je graag mee.
 • Aandacht voor het team met bijvoorbeeld een teamondersteuner in het team en een regisseur nabij om de ontwikkeling mogelijk te maken en te waarborgen. Die zijn er ook voor jou om mee te sparren om nog meer als zorgprofessional te groeien.

Procedure
Heb je meer beeld gekregen bij Rondweg 37? In de procedure willen wij natuurlijk ook graag beeld krijgen bij wie jij bent. Dat start bij het toesturen van jouw CV en motivatie. Hierin willen we je uitnodigen om in een pitch de volgende 3 vragen te beantwoorden:

 • Waar ligt jouw toegevoegde waarde binnen de specifieke doelgroep van Rondweg 37?
 • Waar kan jij nog leren van en binnen deze doelgroep?
 • Wat heb jij hiervoor nodig van je omgeving om aan te sluiten bij de cliënten?

Pitchen op beeld middels een video? Zeker doen! Deze mag je toesturen per app naar Els van Donselaar (recruiter) op 06-51117629. Je CV kan je insturen middels de sollicitatieknop.

Heb je gesolliciteerd en voldoe je aan het profiel dat we zoeken, dan wordt je binnen 5 werkdagen uitgenodigd voor een gesprek. Is dit een wederzijdse positieve match dan volgt er een meeloopmoment in de praktijk. Wel op afstand uiteraard.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Type Vacature
Intern nummer 20.145
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 37
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Milou Weghorst (persoonlijk begeleider) op het nummer: 06 31951610
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 31-08-2020
Reageer voor 29-09-2020
Nummer 54507
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra