Persoonlijk Ondersteuner
Frion

Functieomschrijving

Werk jij graag in de buitenlucht en begeleid je graag cliënten bij hun dagbesteding? Bij het Dagcentrum de Slinger zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Op deze locatie kom je te werken
Dagcentrum de Slinger is een dagbestedingslocatie in Steenwijk, waar we werk en dagbesteding aanbieden voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit vijf verschillende dagbestedingsgroepen, met elk hun eigen diversiteit en groepsdynamiek. Op de groepen wordt gewerkt met leerlijnen en vooral gekeken wat de wensen zijn van de cliënten. Sommige cliënten wonen bij Frion en anderen wonen thuis of bij een andere zorginstelling. De dagbestedingslocatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 -16.00 uur.

Voor de groep Houtschuur ’t Goor zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. De Houtschuur ligt in een prachtige bosrijke omgeving, waar wij in samenwerking met Staatsbosbeheer verschillende werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan: bomen omzagen, takken sjouwen en zagen, bermen maaien, afval opruimen en bestellingen haardhout bezorgen. Het accent van deze functie (ongeveer 24 uur per week) ligt op het begeleiden van cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking in hun dagbesteding, daarnaast kan het ook voorkomen dat je wordt ingezet op de groepen en locaties waar je ondersteunt bij de ADL.

 De Slinger 2 De Slinger 1

Hoe ziet de functie van Persoonlijk Ondersteuner eruit?
Als Persoonlijk Ondersteuner heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Je biedt de cliënt een veilige omgeving, waarin het belangrijk is dat ze de mogelijkheden en stimulans krijgen om te leren en waarin zij zo normaal mogelijk tot ontwikkeling en ontplooiing kunnen komen.

Als Persoonlijk Ondersteuner zie je het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben in een team. Je bent goed in observeren en signaleren. Daardoor heb je onder andere snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel op inhoud als organisatorisch vlak. Je geniet van de complexiteit en het behalen van resultaten. Maar je weet ook de ondersteuningsvraag van cliënten om te zetten in de dagelijkse zorg. Voor zowel de in- als externe cliënten ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning bij de ADL, het invullen van passende tijdsbesteding en bijhouden van de dossiers. Jij kan kijken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Jij kan rust en veiligheid bieden zodat de cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ten slotte ben je goed in het contact onderhouden met ouders en verwanten. Je weet het belang van het netwerk te benadrukken, door hen te betrekken in de dagelijkse zorg.

Functie eisen

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 5 afgerond;
 • Je hebt ervaring in de zorg voor verstandelijke beperkte mensen (LVB, MVB);
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je straalt rust en vertrouwen uit;
 • Je hebt affiniteit met bos en tuin (grote pré);
 • Je hebt het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen en achterhaalt daarmee de boodschap achter het gedrag;
 • Je bent goed in netwerken en onderhouden van relaties (ook met bijvoorbeeld leveranciers);
 • Je onderschrijft het denkmodel Triple C en bent hiermee bekend of wil je deze eigen maken;
 • Je hebt een rijbewijs BE (pré);
 • Je bent flexibel en bent in ieder geval op donderdag en vrijdag beschikbaar;
 • Ondanks dat je basisteam dagbesteding wordt, vind je het geen probleem om te werken in de avonden en/of weekenden op bijvoorbeeld één van onze woonlocaties in Steenwijk.

Inschaling

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • Een contract met vaste uren, bespreekbaar tussen de 24 en 36 uur (flexibel);
 • 8% vakantiegeld én een eindejaaruitkering van 8,33%;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Lees meer over Frion…

Heb je vragen over de vacature?
Voor vragen over de procedure mag je contact opnemen met Anouk Boxman (Coördinator Werving & Selectie) via 06 2045 2790 of aboxman@frionzorg.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie of locatie? Neem dan gerust contact op met Corina Bakker via cbakker@frionzorg.nl.

Ben je geïnteresseerd?
Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Dagcentrum De Slinger
Postcode 8331NB
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 11-06-2021
Reageer voor 28-06-2021
Ingangsdatum 11-06-2021
Nummer 68500
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion