Persoonlijk Ondersteuner Commissarislaan 35-13
Frion

Hoe ziet jouw toekomstige werkplek er uit?

Jij wordt ingezet op een van onze woonlocaties op het terrein van de IJsselbolder in Zwolle Zuid. Op deze locaties wonen cliënten die vallen onder het leef- en ontwikkelconcept “matig verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt” en hebben ze dagbesteding.

In het leef- en ontwikkelconcept ‘MVB’ begeleiden wij onze cliënten op basis van de Triple C-methodiek. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de bewoners aan hun talenten. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan. Ondanks dat de doelgroep onvoorspelbaar gedrag kan vertonen, vragen wij van jou om in contact te blijven met de bewoner en de relatie vast te houden. Hierbij staat gelijkwaardige communicatie centraal. Onze bewoners vragen dat je stressbestendig bent en sterk in je schoenen staat. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet.

Wat ga je doen?

Als persoonlijk ondersteuner ben je verantwoordelijk voor het proces rondom de cliënt en heb je een voortrekkersrol in het team. Je weet de hulpvraag van cliënten om te zetten in de dagelijkse zorg (waaronder bijvoorbeeld de ADL-handelingen). Je hebt snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Je geniet van de complexiteit en het behalen van resultaten.

Wij werken vanuit de begeleidingsmethodiek Triple-C:

 • We gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten;
 • We zorgen voor een betekenisvolle dag invulling;
 • We kijken naar mogelijkheden en focussen niet op probleemgedrag;
 • De ondersteuning is gericht op herstel van het gewone leven.

Wat bieden wij?

 • Frion heeft voor onbepaalde tijd ruimte voor jou! Wij bieden een contract met vaste uren die bespreekbaar zijn tussen de 24 en 36 uur;
 • Een salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45, dit betekent een bruto maandsalaris tussen de €2381 en €3452 op basis van een 36-urige werkweek met 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Jij kan flexibel werken en ervaring op doen bij andere (woon)locaties binnen jouw woon-werkcirkel;
 • Een uitgebreid aanbod aan leuke opleidings- en leermogelijkheden. Waaronder inspirerende leercafés, intervisies met collega’s, interne methodiektrainingen en collegeavonden met bekende sprekers;
 • Een reiskostenvergoeding conform de cao gehandicaptenzorg. Daarnaast biedt Frion afhankelijk van jouw reisafstand (woon-werk) een tijdelijke aanvulling en een volledige vergoeding als je reist met het openbaar vervoer.
 • Benieuwd wat Frion nog meer biedt aan jou als medewerker? Neem dan snel contact met ons op!

Wat vragen wij

 • Je hebt minimaal niveau 5 werk- en denkniveau;
 • Jij kan twee stappen vooruit te denken en bent in staat om de-escalerend te werk te gaan;
 • Jij bent een teamplayer, het geven en ontvangen van feedback is één van jouw sterkste punten;
 • Je staat stevig in je schoenen en gaat spannende situaties niet uit de weg;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag op feestdagen, in de avonden en weekenden.

Over Frion 

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Heb je vragen over de vacature?
 Neem dan contact op met Anouk Boxman via 06 - 20 45 27 90 of via [email protected].
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-13
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 15-12-2022
Reageer voor 02-06-2023
Nummer 71547
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion