Persoonlijk Ondersteuner Ouder&Kind
Frion

Functieomschrijving

In deze omgeving kom je werken
Onze locatie Ouder & Kind is onlangs verhuisd naar een prachtig plekje in Zwolle. Op onze locatie wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken met jonge kinderen of die in verwachting zijn van een kindje. Zij krijgen ondersteuning bij het zelfstandig verzorgen en opvoeden van hun kind. Dit houdt in dat je als begeleider de spil in het dagelijks leven van de ouder en haar kind bent. Binnen de Ouder & Kind locatie is de ondersteuning gericht op het doorlopen van de vaardigheden die leiden tot Goed Genoeg Opvoederschap. Goed Genoeg Opvoederschap is een richtlijn vanuit het Nederlands Jeugd Instituut (NJI). Om de voor cliënten zo belangrijke volgende stap naar ambulant / zelfstandig wonen te realiseren, helpen wij hen bij het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van het netwerk, geven we begeleiding richting scholing/werk/kinderopvang en ondersteunen we bij de aanvraag van toeslagen etc.
 
Hoe ziet de rol er uit
Als persoonlijk ondersteuner heb jij een verantwoordelijke functie op onze locatie. Jij ondersteunt namelijk de (jonge) ouders bij de zorg voor zichzelf en de zorg voor het kind en richt je hierbij voornamelijk op de ouder-kind interacties. Op basis van jouw observaties stel jij samen met de orthopedagoog doelen op, die zijn gericht op het aangaan van een veilige hechtingsrelatie, maar ook gericht op stimulering van de ontwikkeling van het kind. Je kijkt hierbij voornamelijk naar mogelijkheden en kansen. Wat wij belangrijk vinden, is dat onze nieuwe collega een veilig klimaat kan scheppen voor de ouders. Een omgeving waarin cliënten gestimuleerd worden om hun talent te (h)erkennen. Hierbij werken wij aan de hand van de ondersteuningsplannen. Voor elke cliënt hebben wij (behandel)doelen opgesteld. Samen met jouw collega’s ben jij verantwoordelijk voor het werken aan de gestelde doelen en ondersteun je de ouders bij haar eigen ontwikkelings- en ouder-/opvoedingstaken.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een zorg gerelateerde hbo opleiding;
 • Jij beschikt bij voorkeur over een SKJ registratie en een afgeronde opleiding VHT (pré);
 • Je bent energiek en enthousiast en staat sterk in je schoenen. Jij kunt doortastend en consequent zijn in het belang van de cliënt en haar kind. De soms moeilijke boodschappen weet je op een empathische wijze te communiceren;
 • Jij kunt de persoon met de verstandelijke beperking eigen verantwoordelijkheid geven gericht op wat hij/zij (aan)kan. Daarbij kijk je vanuit mogelijkheden, maar weet je ook rust en veiligheid te bieden zodat er een optimaal ontwikkelingsklimaat gecreëerd wordt;
 • Jij bent sterk communicatief vaardig en kunt goed samenwerken. Dit zowel met cliënten als collega’s en partners in de ketenzorg rondom de cliënt;
 • Jij bent flexibel. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied je zorg op maat en dit doe je ook in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Geïnteresseerd?
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion , locaties regio Zwolle
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 19-11-2021
Reageer voor 03-12-2021
Nummer 73020
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion