Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Commissarislaan 35-14

28,8 uur (80%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

Commissarislaan 35-14 is een kleinschalige woonlocatie waar drie mannen en drie vrouwen, tussen de 27 en 54 jaar, wonen. De groep kenmerkt zich door het bieden van zeer intensieve begeleiding aan cliënten met een matig tot zware verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende psychiatrische problematiek, zoals autisme verwante problematiek, hechtingsproblematiek, epilepsie waardoor ze in hun gedrag net dat beetje extra vragen in de begeleiding. Verbale en fysieke agressie kunnen voorkomen. 

Functie eisen

Wat wij zoeken

Er wordt gewerkt vanuit de behandelmethode Triple C, wat in een notendop het volgende inhoudt;

 • we gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten;
 • we zorgen voor een betekenisvolle dag invulling;
 • we focussen niet op het probleemgedrag.

De ondersteuning is gericht op herstel van het gewone leven. Hierbij kijk je naar mogelijkheden en niet naar beperkingen.

Samen met twee collega’s (per dienst) bied je passende ondersteuning aan de cliënten op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan, aansluitend bij de vraag/ondersteuningsbehoefte van de cliënten en gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de cliënt.

Vier cliënten krijgen dagbesteding vanuit de woning aangeboden.

Deze locatie vraagt dat je stressbestendig bent, sterk in je schoenen staat en kunt omgaan met verbale en fysieke agressie. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet.

 Dit ben jij

Als Persoonlijk Ondersteuner:

 • Zie je het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben in een resultaat verantwoordelijk team
 • Heb je snel inzicht in de situatie waarin een team zich begeeft, zowel op inhoud als organisatorisch
 • Geniet je van de complexiteit en het behalen van resultaten
 • Ben je oplossingsgericht en daadkrachtig. Je hebt doorzettingsvermogen
 • Ben je in staat overzicht te houden en weet je wat er speelt in het team en binnen de organisatie.
 • Ben je in staat om flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties
 • Ben je in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op dat van je collega’s, je geeft en vraagt feedback. Je bent een teamspeler met ideeën en originele oplossingen
 • Ben je sensitief als het gaat om het aanvoelen van wat cliënten nodig hebben en heb je het lef om je o.a. kwetsbaar op te durven stellen
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Kan je samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden en de missie en visie van Frion leidend zijn en kan je hier ook bijdrage voor het team in leveren.
 • Neem je graag initiatief, ben je besluitvaardig en draag je verantwoordelijkheid binnen jouw resultaatverantwoordelijk team

Wat wij vragen

Door jou passie en gedrevenheid ben jij de persoonlijk ondersteuner die wij zoeken. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en weet het leven van de cliënt professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen.

Je bent in het bezit van een relevante, afgeronde HBO opleiding en je hebt ervaring in het werken met onze doelgroep en de functie. Ben je op dit moment werkzaam als Persoonlijk ondersteuner of Werkbegeleider bij Frion, maar beschik je niet over een afgeronde HBO opleiding? Dan geldt voor jou dat je op deze functie kunt solliciteren wanneer je het AD-traject Social Work met succes hebt afgerond

Je bent in staat het verschil te zien tussen kunnen en aankunnen en weet daarnaar te handelen. Daarbij kijk je naar de mogelijkheden van de cliënt en niet naar de beperkingen. Je bent dan ook bekend met de methodiek “Triple C” of voornemens je hierin te laten scholen. Je bent in staat overzicht te houden, lijnen uit te zetten en deze te bewaken in samenwerking met het team. Je bent een verbindende factor in de processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het team in de organisatie. Je kan een juiste benadering toepassen en staat sterk in je schoenen, kan kaders scheppen voor de cliënt en binnen deze kaders ruimte geven. Je hebt een enthousiaste en positieve houding en kunt methodisch werken. Voor deze functie ben je bereid alle voorkomende diensten te werken.

Omgaan met feedback en reflecteren op eigen handelen zie jij als een kans om je zelf verder te ontwikkelen om nog betere zorg te bieden. Het werken binnen een resultaat verantwoordelijk team vraagt om doorzettingsvermogen, lef, respectvolle omgang met elkaar en een kritische blik.

Inschaling

Wat bieden wij?

Wij bieden je een ondernemende en uitdagende werkplek waarin je mede kan bouwen aan een goede kwaliteit van zorg. Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn geregeld conform de CAO gehandicaptenzorg. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal  € 2016 en maximaal € 3084 (FWG 45).

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met kans op verlenging naar onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd.

Een referentiecheck en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan vóór woensdag 18-12-2019 via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annemarie van der Meulen via avdmeulen@frionzorg.nl of bel naar de groep 038-4698171

Bijzonderheden

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-14
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28.80
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 27-11-2019
Reageer voor 18-12-2019
Ingangsdatum 27-11-2019
Nummer 49854

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion