Persoonlijke begeleider - Korsakov
Atlant

Functieomschrijving

Stel jij het verhaal van ieder mens centraal in jouw werk van alledag? En begeleid je graag met je handen op de rug? Atlant heeft ruimte op onze locatie Markenhof en Marken Haven voor een creatieve:

Persoonlijk begeleider -Korsakov
24-32 uur Beekbergen

Kom jij ons team versterken
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen. Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan korsakov-bewoners; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Bij ons is elke bewoner uniek en zorg op maat noodzakelijk. Het zijn kleurrijke mensen met elk een bijzonder verhaal. Dit vraagt van jou een onbevooroordeelde kijk. Sta jij stevig in je schoenen, ben je geduldig en optimistisch? Dan is deze baan iets voor jou!
Ons team bestaat uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Het zijn allemaal vaste krachten en dit betekent dat onze bewoners vaste gezichten zien. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. Als verzorgende IG, maatschappelijke zorg of een VIG/MMZ-er korsakov vraagt het werken met de bewoners ook een belangrijk stuk op het sociaal emotionele vlak.  Mensenkennis is erg belangrijk, het aanvoelen van bepaalde situaties. Wat is de beste benadering voor een bewoner? De een wil een schouderklopje en de ander wordt liever met u of meneer aangesproken. 
Wij willen je als Atlant bij de doelgroep Korsakov de ruimte geven om je te ontplooien en te ontwikkelen, een plek om jezelf te kunnen en mogen zijn. Precies wat bij jou past.

“Samen kunnen lachen, maar er ook kunnen zijn voor de bewoner als het wat lastiger gaat in zijn/haar leven. Dat geeft gewoon een zinvol gevoel.”
Lotje Pieper (woonbegeleider Marken Haven).

Wat ga je doen
Je begeleidt bewoners en bepaalt samen met je bewoner en collega’s wat de beste zorg is en hoe de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. 
Daarnaast: 
• Ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het zorgplan en ben je contactpersoon voor de bewoner/naasten; 
• Signaleer je veranderingen in welzijn en zorgbehoefte en in het gedrag van de bewoners;
• Zet je jouw kennis en energie, naast de zorg en de individuele begeleiding, ook in bij het begeleiden van een groep bij de dagelijkse activiteiten maar ook tijdens de maaltijden. 
Verder heb je  de mogelijkheid om betrokken te zijn bij diverse projecten en aandachtsgebieden, daar waar jouw voorkeur en expertise ligt, zoals nieuwbouw, Topcare of de verantwoordelijkheid voor het farmaceutisch beleid op de locatie. Het team bestaat uit verzorgenden, woonbegeleiders, helpende, afdelingsassistenten en verpleegkundigen. 

Functie eisen

Wat neem jij mee
Je eigen persoonlijkheid en een goed ontwikkelde intuïtie zijn belangrijke factoren in deze functie. Dat zijn de factoren die je niet uit een boekje kunt leren, maar van binnenuit begrijpt.
Als jij een betrokken, proactieve woonbegeleider bent met een (bijna) afgeronde MZ/SPW niveau 4 diploma en die zich graag verder wil ontwikkelen, gaan we met plezier een gesprek met je aan. Geweldig wanneer je goed kunt signaleren en analyseren, buiten de gebaande paden en oplossingsgericht denkt en gedreven bent om ons expertisecentrum te optimaliseren. Qua werktijden ben je flexibel (dag, avond, nacht en weekend). 

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten 
Een plek waar je werkt met enthousiaste en betrokken collega’s, waar geen dag hetzelfde is. Waar jij je kunt ontplooien, met goede opleidingsmogelijkheden. Een contract krijgt voor 24-32 uur met een goed bruto maandsalaris van maximaal € 3060,18 (CAO VVT FWG 40) op basis van 36 uur in de week, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie via de knop “Solliciteren”. Solliciteer je liever via WhatsApp? App dan met 1 van onze recruiters. Een dagdeel meelopen op locatie is onderdeel van de  procedure. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier

Heb je nog vragen? 
Bel of app dan naar Wendela de Visser (recruiter) 06 22 06 25 08.  

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 101-21
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 15-10-2021
Reageer voor 14-12-2021
Ingangsdatum 15-10-2021
Nummer 71945
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant