PRAKTIJKOPLEIDER
Liberein

Functieomschrijving

Ben JIJ de praktijkopleider die wij zoeken?

Bij Liberein vinden we zorg en welzijn voor onze cliënten heel erg belangrijk. Daarbij kijken we vooral naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen die mensen op leeftijd nou eenmaal steeds meer hebben. Ons werk is dan ook gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van delen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Binnen HR Opleidingen zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de uitdagende functie van Praktijkopleider. 

De praktijkopleider bij Liberein is de spin in het web waar het gaat om het begeleiden en coördineren van de praktijkopleiding van leerlingen/studenten en medewerkers van verschillende beroeps- en vervolgopleidingen.

Wat ga je doen?

 • Als praktijkopleider werk je op zowel uitvoerend als faciliterend niveau;
 • Je regelt de introductie van nieuwe studenten op de locatie en zorgt mede voor een warm welkom;
 • Samen met de werkbegeleiders, teams, leidinggevenden en onderwijsorganisaties ben je verantwoordelijk voor het neerzetten van een goed leer- en werkklimaat;
 • Je begeleidt de student/medewerker op een coachende en reflecterende wijze, waarbij de weg naar zelfsturing voorop staat;
 • Je coacht en adviseert werkbegeleiders in hun begeleidingsvaardigheden;
 • Als praktijkopleider monitor je de kwaliteit van praktijkleren, je onderneemt acties om de kwaliteit te bevorderen en te borgen, en dat alles met het doel om kwalitatief goede beroepsoefenaars af te leveren;
 • Je signaleert, en adviseert in opleidingsvraagstukken binnen de kaders van het Leerhuis Liberein;
 • Als praktijkopleider kun je gevraagd worden om een bijdrage te leveren aan een gastles, werkgroep of commissie;
 • Je werkt daarnaast nauw samen met collega-praktijkopleiders en andere collega’s van de afdeling HR.

Kortom: je hebt een ontzettend dynamische rol met een bijzonder gevarieerd takenpakket!

Functie eisen

 • Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega die ons HR-team komt versterken. Je hebt een relevante MBO-opleiding in de zorg met HBO werk- en denkniveau. Tevens beschik je over een afgeronde opleiding Praktijkopleider of een gelijkwaardige opleiding met aanvullende relevante werkervaring. Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk contacten, zowel intern als extern. Je weet te verbinden en schakelt snel tussen de verschillende werkzaamheden. Je hebt ervaring met coachen en begeleiden. Je kunt goed samenwerken, maar pakt taken zelfstandig op.

   

Inschaling

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats binnen FWG functiegroep 45 (minimaal € 2.338,08 maximaal € 3.153,90 bruto per maand).

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein.

 

 

 

 

Type Werkplein
Intern nummer 2020-61
Organisatie Liberein
Locatie Liberein, diverse locaties
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Inlichtingen over deze functie kunnen worden verkregen bij Anet Boomers, opleidingsfunctionaris BPV en Ine Zwaferink, adviseur Opleidingen, via telefoonnummer: 053-4826688.
Functie(s) Opleidingsadviseur/Trainer
Publicatiedatum 22-05-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 02-06-2020
Nummer 53013
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Kom werken in de dynamische wereld van de ouderenzorg Dynamisch? Zorgen voor ouderen? Jazeker! Ouderen hebben een heel leven achter de rug, met prachtige verhalen om van te leren. Hun zorgvraag is complex, waardoor jouw kennis en vaardigheden flink op de proef worden gesteld. Een verslechterde gezondheid maakt ouderen kwetsbaar. Maar hoe mooi is het dan, als jij ze kunt helpen om hun kracht te vinden. En zoveel mogelijk het leven kunt laten leiden, zoals zij dat zelf wensen. Bij Liberein krijgen bewoners en cliënten alle ruimte voor hun eigen leefstijl en zelfontplooiing. Ook ouderen moeten immers hun dromen en ambities kunnen waarmaken. Kom jij ons daarbij helpen? Wij bieden je een dynamische werkomgeving. Kom jij ons daarbij helpen? En maak je bij ons jouw dromen en ambities waar? Vitaliteit en ontwikkeling Wij bieden je een dynamische werkomgeving en hebben daarnaast jouw vitaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Wij ondersteunen je om “Fit voor jouw werk”te blijven door vele activiteiten met collega’s te organiseren zoals bijvoorbeeld workshops Mindfulness, stopen met roken, Yoga, schaatsclinics, hardlopen of Nordic Walking, maar ook stimuleren wij dat je je kunt ontwikkelen door opleidingen te volgen of leerervaringen op te doen.

Meer over Liberein