Procescoördinator cliëntvolgsysteem Clavis
Veilig Thuis IJsselland

Functieomschrijving

Iedereen heeft recht op een veilige thuissituatie. Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kun je terecht als het thuis niet goed gaat of als je je zorgen maakt over anderen. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die je niet zonder hulp van anderen 
kunt oplossen. Maar het kan ook gaan om vermoedens: je denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar je weet het niet zeker. 

In Nederland zijn er 25 Veilig Thuis organisaties. Dertien Veilig Thuis organisaties maken gebruik van het cliëntvolgsysteem Clavis. Gezamenlijk en in samenwerking met leverancier Conclusion Confidential zorgen we ervoor dat Clavis het werkproces van Veilig Thuis optimaal ondersteunt, zodat onze medewerkers de cliënten goed en snel kunnen helpen.

Om ons hierbij te ondersteunen zoeken we een
 
Procescoördinator voor 24 uur per week. 

Als procescoördinator ben jij de spil in een continu veranderende omgeving. Je zorgt ervoor dat de processen rondom het ontwikkelen en het gebruik van Clavis goed (blijven) verlopen en bent voortdurend in gesprek met Veilig Thuis organisaties en onze leverancier over de functionaliteit, het gebruik en de kwaliteit van Clavis.
 
Jouw kracht is je samenwerkingsgerichtheid zowel naar de Veilig Thuis organisaties als naar de leverancier. Je helpt mee veranderingen te initiëren. Je leidt projecten vanuit het perspectief van Veilig Thuis en lost zaken op die niet lopen zoals we willen of hebben afgesproken. Je bouwt actief je netwerk uit in de Veilig Thuis organisaties en je hebt snel door wie jouw stakeholders zijn. Waar nodig coach, train of motiveer je medewerkers van een Veilig Thuis organisatie in het gebruik en beheer van Clavis.
 
Je hebt ervaring met projectmanagement en kunt eisen en wensen vertalen naar een programma van eisen en een impactanalyse. Je bent in staat sturing te geven aan ontwikkelprocessen waarbij medewerkers, managers en directeuren ieder vanuit hun eigen rol worden betrokken. Je toont je ondernemend en je bent sterk in samenwerken. Je bent ‘to-the-point’ en communiceert effectief, zowel op gebruikersniveau als op bestuursniveau. Je durft om hulp te vragen als je vastloopt.
 
Je bent bereid de stuurgroep, de expertgroep en de managers te ondersteunen in hun activiteiten rondom Clavis door bijeenkomsten te organiseren en de verslaglegging te verzorgen.
 
Het is een nieuwe functie die nog vorm en inhoud moet krijgen en aan jou de uitdaging om dit neer te zetten.

Functie eisen

Wat breng je mee? 

Om deze rol met succes te vervullen zijn we op zoek naar een professional met: 

 Minimaal HBO opleiding. 
 Ervaring met het inrichten en optimaliseren van informatiesystemen. 
 Je bent in staat veranderingen te implementeren en te borgen. 
 Je bent analytisch en doorziet snel processen. 
 Om processen te kunnen borgen beschik je over verbindende capaciteiten. 
 Ervaring met projectmanagement. 
 Netwerkvaardig en communicatief sterk. 
 Kennis en ervaring met de doelstelling en de processen van Veilig Thuis is een
    pré, affiniteit een voorwaarde.
 Ervaring met Clavis is een pré.

Inschaling

Wat kun je van ons verwachten? 

Je gaat werken voor 13 Veilig Thuis organisaties en wordt tewerkgesteld bij Veilig Thuis Utrecht (Samen Veilig Midden Nederland). Je wordt aangestuurd door de stuurgroep Clavis. We bieden een contract voor twee jaar, met een optie tot verlenging. Brutosalaris conform de CAO Jeugdzorg van minimaal €3.404,- en maximaal €5.144,- (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Procedure: 

 Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 30 november 2022 via
    [email protected] onder vermelding van PC Clavis 2023. 
 Selectiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 12- 16 december 2022. 
 Voor inhoudelijke vragen m.b.t. het functieprofiel of het sollicitatieproces kun je
    contact opnemen met de stuurgroep leden Ellen Rooijers, 0682723720,
    [email protected] of Tom Pietermans, 0628593220,
    [email protected] 

Type Vacature
Organisatie Veilig Thuis IJsselland
Locatie Veilig Thuis
Postcode 3561 GG
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 09-11-2022
Reageer voor 01-12-2022
Ingangsdatum 09-11-2022
Nummer 115375
Doorsturen Bekijk PDF

Veilig Thuis IJsselland

Sinds 1 oktober 2017 is Veilig Thuis IJsselland een zelfstandige Stichting in de regio IJsselland. De missie van Veilig Thuis is het stoppen van alle vormen van geweld tegen volwassenen en kinderen. Herstel van acute onveiligheid en het creëren en borgen van duurzame veiligheid binnen huiselijke situaties staat centraal. Een ieder die te maken heeft met - of een vermoeden heeft van - geweld binnen afhankelijkheidssituaties kan terecht bij Veilig Thuis.

Meer over Veilig Thuis IJsselland