Psycholoog – Orthopedagoog Polikliniek Haaglanden
Pluryn

Voor ons enthousiaste, kundige maar vooral ook hechte team zijn wij per direct op zoek naar een Psycholoog of Orthopedagoog met een proactieve, ambitieuze houding, die zich verder wil ontwikkelen binnen de jeugdzorg voor kinderen en jongeren met complexe problematiek.

 • Heb jij de toewijding om de complexe puzzel op te lossen om het probleemgedrag te verklaren en aan te pakken?
 • Wil jij werken op een Top Referent Trauma Centrum voor kinderen en jongeren met de meest complexe problematiek?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit is jouw werkdag

Jij begint je werkdag met intervisie of een teamvergadering. Samen met collega’s bespreek je wat jij nodig hebt om beter te worden in je werk of wat er voor nodig is om de poli beter te maken als geheel. Daarna heb je contact met een school over een observatie en daarna met pleegouders van een cliënt om af te stemmen over het vervolg van de behandeling van het kind. Daarna zie je zelf een tiener waarvan jij de trauma-behandeling deels vorm geeft. Na de gezellige gezamenlijke lunch is er een dagelijks MDO. Je zit met een aantal collega’s om de tafel en bespreekt de casussen die op dit moment spelen. Jullie gaan na welke stappen worden gezet, vullen elkaar aan of brengen nieuwe literatuur of kennis in. In de middag heb je overleg met de kunstzinnig therapeut over het verloop van een behandeling, om vervolgens met collega’s een intakegesprek te voeren met een nieuwe cliënt. Je sluit de dag af met een sherborne-sessie met vader en zoon in de sherbornezaal.

 • Je bent onderdeel van de poli waarin je in een hecht team werkt en door actieve deelname aan MDO’s mede bepaalt hoe behandeltrajecten worden vorm gegeven.
 • Je voert intake gesprekken waarin je de hulpvragen zo goed mogelijk uitvraagt en een passend behandelaanbod creëert.
 • Je verricht onderzoek waarin je het probleemgedrag van kinderen en jongeren probeert te verklaren en adviezen geeft over de behandeling en perspectief.
 • Je geeft met name individuele en soms ook groepsbehandeling aan kinderen en jeugdigen.
 • Je geeft psycho - educatie aan medewerkers, ouders, opvoeders en andere betrokkenen.
 • Je bent als coördinerend behandelaar de spin in het web van de cliënt, jouw inzet maakt dat de behandeling optimaal verloopt.

Dit ben jij

Om deze functie goed te vervullen is het belangrijk dat je een helder beeld hebt van jezelf en waar je sterke en minder sterke kanten liggen in de behandeling van complexe vraagstukken. Je staat er bij ons nooit alleen voor, maar we verwachten zowel zelfstandigheid als de vaardigheid om mee te bewegen.

Alles komt in jouw werk bij elkaar: psychiatrie, trauma, hechtingsproblemen. Dat vraagt om jouw creatieve denkvermogen en veerkracht. Je houdt vol, ook als de behandeling niet verloopt zoals gedacht. Dankzij jouw rust en betrouwbaarheid zetten de jongeren en hun systeem stappen op weg naar beter.

Dit heb jij

Om de functie goed te vervullen is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je hebt een studie orthopedagogiek of psychologie afgerond;
 • Bij voorkeur heb je werkervaring in de s-GGZ met kinderen en jeugdigen of in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met Trauma en Hechting vormt een belangrijke pré. Heb je deze niet, dan moet je minimaal de wens koesteren je in deze richting verder te specialiseren
 • Je staat open in het (samen)werken met ervarings- en lichaamsgerichtetherapieën
 • Je staat stevig in je schoenen en durft ook zonder veel kaders te werken

Wij zijn Pluryn

Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

De Polikliniek Haaglanden in Voorburg is een polikliniek voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek. De Polikliniek is tevens topreferent traumacentrum (TRTC). Als TRTC heeft de poli zich in het bijzonder toegelegd op diagnostiek en behandeling van trauma- en hechtingsproblematiek bij kinderen en gezinnen. Het kan hierbij gaan om enkelvoudig trauma, maar in de meeste gevallen betreft het vroegkinderlijke chronische traumatisering. Naast cliëntgebonden zorg biedt het TRTC ook deskundigheidsbevordering, consultatie en advies aan andere GGZ en jeugdhulpverleningsinstellingen. De polikliniek biedt een zeer gevarieerd en integraal behandelaanbod. Naast behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, gezinstherapie en ambulante gezinsbehandeling wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van non-verbale en lichaamsgerichte therapieën zoals massage, muziektherapie, Sherborne en Theraplay.

Je komt te werken in een team van specialisten waaronder vaktherapeuten, gezinsbehandelaren, (GZ) psychologen, klinisch psychologen en een jeugdpsychiater, waarin samenwerken een belangrijk element is voor zowel de cliënt als je collega’s.

Dit biedt Pluryn

 • Het betreft een gevarieerde functie in een uitdagende setting met een inspirerend team;
 • Het gaat om een functie voor 32-36 uur;
 • Deze functie is binnen de cao GGZ ingeschaald in FWG 60. Afhankelijk van opleiding en aantal jaren werkervaring bieden we een salaris tussen €3.760,- en €4.883,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Daarbij komen goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, balansbudget en Levensfase budget (LFB).
 • We bieden je een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie te verlengen.

Meer weten? 

Neem gerust contact met ons op.

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Lenneke Tanke - Egberink, teammanager. Zij is bereikbaar op 06-38682896 of via e-mail op [email protected]

Vragen over de sollicitatieprocedure? Stuur een Whatsapp of bel naar Stefanie Arts, recruiter, via 06-18211606.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

We zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren en ontvangen daarom graag een korte motivatie van jouw werk wensen samen met jouw CV.

Reageer snel via de website van Pluryn, de solliciteren knop, en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste kennismaking!

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Heb je interesse?

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/psycholoog--orthopedagoog-polikliniek-haaglanden

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Regio Utrecht
Postcode 3450-3585
Stad Utrecht
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Functie(s) Orthopedagoog
Psycholoog
Publicatiedatum 11-07-2022
Reageer voor 30-09-2022
Ingangsdatum 11-07-2022
Nummer 112438
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn