Psychomotorisch therapeut, Almelo
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Zie jij een uitdaging in complexe zorgvragen?
 • Ben je empathisch, maar kun je ook goed de regie pakken?
 • Ben je collegiaal, creatief en initiatiefrijk?

Dan zijn we op zoek naar jou in ons team!

Binnen Carintreggeland is een groot aantal enthousiaste (para)medici werkzaam in verschillende disciplines (artsen, psychologen, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, muziektherapeuten en geestelijk verzorgers). Vanaf 2021 is er tevens een nieuwe discipline opgenomen in het behandelaanbod, Psychomotorische Therapie.

Als Psychomotorische Therapeut ga je werken in diverse locaties van Carintreggeland. Je staat opgesteld voor de cliënten met somatische klachten. Cliënten die wonen in onze psychogeriatrische woningen, revalidatie en cliënten die bij ons dagbehandeling volgen. Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en observeert de bewoners van deze locaties vanuit je functie als psychomotorisch therapeut. Je geeft psychomotorische therapie in diverse varianten, zowel individueel als in groepsverband en beschikt over diverse PMT-methodieken

Na verwijzing door de specialist ouderengeneeskunde of de psycholoog stel jij psychomotorische therapeutische behandelplannen op. Je geeft adviezen aan behandelteams en betrokken cliëntsystemen. Je neemt deel aan het cliëntgericht multidisciplinair overleg en je ontwikkelt beleid op het gebied van psychomotorische therapie t.b.v. het vergroten van de kwaliteit van zorg aan onze cliënten. Jij levert een waardevolle bijdrage aan cliënten met gedragsproblemen en werkt daarin nauw samen met het behandelteam.

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma Psychomotorische Therapie
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als psychomotorisch therapeut in vergelijkbare setting en hebt voldoende kennis van emotieregulatie en lichaamsgericht werken
 • Je hebt een heldere visie op hoe Psychomotorische Therapie ingezet kan worden en je kunt een waardevolle bijdrage leveren aan het intensieve behandelprogramma’s voor gedragsproblematiek
 • Je werkt graag samen met andere zorgprofessionals en zorgteams
 • Je staat geregistreerd in het Register Vaktherapeutische Beroepen, of bent bezig deze te behalen
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, en je hebt het vermogen om zelfstandig en in multidisciplinair verband te kunnen werken
 • Je bent op verschillende locaties werkzaam en beschikt daarom over een rijbewijs en auto

Je vindt bij ons:

 • Een waardevolle manier om van betekenis te zijn voor de cliënten
 • Er zijn tal van ontwikkelmogelijkheden; je kunt bij ons verdiepen in vakkennis, groeien in persoonlijke ontwikkeling en ook zijn er veel mogelijkheden om verder opgeleid te worden!
 • Samenwerking in professionele zorgteams
 • Beloning volgens CAO VVT FWG 55 (max. € 4.286,78) op basis van een fulltime dienstverband)

Bijzonderheden

Waardevol leven, dát staat bij ons centraal. De cliënt houdt regie over zijn leven, wensen en behoeften. En wij als zorgprofessionals bieden ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, welzijn en gezondheid. Hoe fijn is dat!   
Waardevol werken vinden wij voor jou als collega net zo belangrijk. Wanneer jij met plezier je werk doet, over de juiste vakkennis beschikt en een goede werk/privé balans hebt, is dat voor Carintreggeland, de cliënten en voor jou een goede basis. Daar gaan we samen voor.   

Doordat we de grootste zorgorganisatie zijn van Twente hebben we veel te bieden; je kunt je bij ons voortdurend ontwikkelen en werken met de nieuwste zorginnovaties. Verandert er iets in jouw leven? Dan is er altijd wel weer een baan te vinden die past bij jouw wensen en behoeftes voor dat moment. Je hebt bij ons tenslotte geen baan, maar een loopbaan!  Waar we ook trots op zijn; we zijn lokaal aanwezig! Dat maakt dat we kleine teams hebben, we zelf organiserend zijn, we elkaar kennen en klaar staan voor elkaar.   

Interesse

Wil jij graag onderdeel zijn van ons team én onze mooie organisatie? Solliciteer dan!

Heb je vragen over je sollicitatie of de procedure, neem dan contact op met de recruiters van Carintreggeland door te mailen naar [email protected]

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Bekijk de Visie Carintreggeland.

Wil je meer weten over Carintreggeland en het werken binnen onze organisatie? Je vindt ons op Instagram, hierop posten onze medewerkers regelmatig berichten over hun werk! En bekijk ook eens onze Facebook pagina.

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Almelo, Carintreggeland Huis Eugeria
Postcode 7602JT
Stad Almelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 16-12-2021
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 73850

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland