PSYCHOMOTORISCH THERAPEUT
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij een professional, die teamwork leuk vindt en ervaring heeft met cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) en (zware) gedragsproblemen? Is het jouw passie om cliënten te behandelen? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

Voor diverse locaties in de regio Twente, met name in Enschede en Hengelo, zijn wij op zoek naar een psychomotorisch therapeut. Je functioneert binnen een multidisciplinair team. Je kunt zelfstandig therapieën opzetten, uitvoeren en evalueren binnen de context van het behandelplan. Dit met als doel te komen tot een bewustwordings-, gedragsveranderings-, ontwikkelings- en/of acceptatieproces, waarbij de cliënt - met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek - en het cliëntsysteem wordt betrokken.

Wie zijn wij?

Ambiq is specialist LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. De regio Twente bestaat uit ongeveer 35 locaties in met name Hengelo, Almelo en Enschede. In deze steden wordt een heel compleet pakket aan zorgvormen aangeboden waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt.

Functie eisen

Een afgeronde hbo-opleiding tot psychomotorisch therapeut is vereist voor de benodigde kennis en inzicht in het psychomotorische vakgebied. Daarnaast is kennis vereist van gedragsproblemen en -stoornissen en ontwikkelingsstoornissen, groepsdynamische processen, kennis van de pedagogische achtergronden en gedragsproblematiek bij (licht) verstandelijk beperkte cliënten. 

Je beschikt over goede behandelings- en rapportagevaardigheden en kunt binnen de kaders van het multidisciplinaire behandelplan zelfstandig werken. Tevens kun je omgaan met weerstanden en conflicten en ben je in staat de cliënt en haar systeem te motiveren.

Onze wens is dan je enige jaren ervaring hebt als psychomotorisch therapeut in traumabehandeling en hechting.

Inschaling

FWG 55

Bijzonderheden

  • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
  • De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.

 

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw K. Braun (clustermanager) via tel.: 088 - 777 60 00. Algemene informatie over Ambiq kunt u vinden via www.ambiq.nl
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 16-05-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-08-2022
Nummer 110942
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq