Psychomotorisch Therapeut Jeugd JJI Lelystad
Pluryn

Functieomschrijving

Wat doe je als psychomotorisch therapeut jeugd?

Als psychomotorisch therapeut bij JJI Lelystad ben je vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de volledige therapie. Aan de hand van de hulpvraag, intake en observatie stel je een behandelplan op en organiseer je de therapie. Het gaat om zowel Individuele therapie, maar groepstherapie behoort ook tot de mogelijkheden. Je onderhoudt contact met betrokken behandelaars en begeleiders. Kortom een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Naast psychomotorische therapie bieden wij onder andere muziektherapie, beeldende therapie en dramatherapie. Met alle vaktherapeuten en systeemtherapeuten vindt er maandelijks intervisie plaats.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in als psychomotorisch therapeut

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding psychomotorische therapie (PMT). Lidmaatschap van FVB is een pré evenals ervaring met de forensische doelgroep;
  • Je hebt affiniteit met jongeren met ernstige complexe gedragsproblemen;
  • Je staat stevig in je schoenen;
  • Je bent enthousiast, proactief en bent niet bang;
  • Je hebt humor, geduld en relativeringsvermogen.

Inschaling

Dit ontvang jij als psychomotorisch therapeut

  • Salaris conform cao jeugdzorg schaal 9 van maximaal € 4.085,32 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur);
  • Trainingen en opleidingen tijdens je hele Pluryn carrière;
  • Uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
  • Veel ruimte voor eigen inzichten, creativiteit en ontwikkeling.

Bijzonderheden

Locatie en doelgroep

JJI Lelystad is een forensische behandelinrichting voor jongens (12-24 jaar) die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. Er wordt uitvoering gegeven aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). De jongeren verblijven soms voor korte tijd, maar vaak ook voor langere tijd in de JJI. Afhankelijk van de verblijfsduur worden de fases van screening, risicotaxatie, diagnostiek en behandeling doorlopen. De JJI bestaat uit de afdelingen Kort Verblijf (gericht op stabilisatie, motivatie en diagnostiek) en Lang Verblijf (behandeling en resocialisatie).

Je komt terecht in een gemotiveerd team en krijgt veel ruimte voor eigen inzichten, creativiteit, ontwikkeling en te pionieren. Bij JJI Lelystad hebben wij veel gespecialiseerde kennis in huis en vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daardoor besteden wij veel tijd aan het trainen van onze medewerkers en zijn er daarnaast genoeg mogelijkheden om verder te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie JJI
Postcode 8239 AC
Stad Lelystad
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Jeugdzorg
Informatie verkrijgen bij Renate van de Water
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 21-11-2022
Reageer voor 16-12-2022
Nummer 115688
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Als zorg moeilijk wordt, kom je naar Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is. De eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt: Sterker in de samenleving, powered by Pluryn. We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

Ondek Pluryn

https://www.pluryn.nl/over-pluryn

 

Meer over Pluryn