Psychomotorisch therapeut parttime Enschede
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Voor de veelzijdigheid in je baan! Als psychomotorisch therapeut werk je met verschillende doelgroepen met complexe problematieken. Samen met de cliënt maak je inzichtelijk wat de sterke punten en ontwikkelpunten van de cliënt zijn. Je komt tot je recht in de samenwerking met andere vaktherapeuten. In een team dat zelfstandig opereert en van waaruit je eveneens samenwerkt met andere behandelaars en disciplines.

Wat mag je doen?

Allereerst krijg je heel veel dankbaarheid van de jeugd en collega’s. We bieden je de mogelijkheid om met een vakgroep te werken in een vooruitstrevende en betrokken organisatie met een boeiend werkterrein. Als organisatie besteedt Pluryn veel aandacht aan het trainen en begeleiden van onze teams en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Als psychomotorisch therapeut in Enschede ben je vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de volledige therapie. Aan de hand van de hulpvraag, intake en observatie stel je een behandelplan op en organiseer je de therapie. Het gaat om zowel Individuele therapie, maar groepstherapie behoort ook tot de mogelijkheden. Je onderhoudt contact met betrokken behandelaars en begeleiders. Kortom een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Naast psychomotorische therapie bieden wij onder andere muziektherapie en beeldende therapie en dramatherapie. Met alle vaktherapeuten en systeemtherapeuten vindt er maandelijks intervisie plaats.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding met afstudeerrichting PMT;
 • Ervaring met het werken binnen een multidisciplinaire setting;
 • Je weet goed wat de verantwoordelijkheden zijn van onderwijs en zorg en kan deze hanteren en begrenzen.
 • Je kunt procesmatig denken en werken (grote lijn vasthouden en bewaken).
 • Je kunt samenwerken in teamverband.
 • Je bent sterk in communiceren.
 • Je hebt affiniteit met onderwijs en zorg en de integratie hiervan.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en routes binnen de gemeente, jeugdzorg en jeugd-GGZ.
 • Je bent stressbestendig en hebt een flexibele denkwijze.
 • Een beetje humor is altijd goed!

Doelgroep en locatie

Je gaat werken voor de locaties praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College en bij het speciaal onderwijs het Reliëf. Het doel is om kinderen en jongeren die in de gemeente Enschede wonen vroegtijdig en snel de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Ieder kind dat extra zorg nodig heeft krijgt dat zonder dat daarvoor een indicatie nodig is. Deze hulp richt zich niet alleen tot de leerlingen maar ook tot, de ouders, het gezin/netwerk, de school en de jeugdzorg. Van begin af aan met elkaar samenwerken is het doel.

De gemeente Enschede is in 2018 met de pilot OnderwijsJeugdzorgArrangement (OJA) gestart, in eerste instantie voor de duur van 5 jaar, waarbij op zes scholen in Enschede een Coördinator Jeugdzorg aanwezig is. Op drie scholen is dit een medewerker van Pluryn.

Arbeidsvoorwaarden

 • We bieden je een leuke functie in een dynamische werkomgeving voor 16-20 uur per week;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Jeugdzorg. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 3.443,71 (schaal 8) op basis van 36 uur.
 • Een 13e maand van 8,33%.
 • We bieden jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van 7 maanden (1 februari t/m 31 augustus 2022) ter vervanging van zwangerschapsverlof.
 • Je krijgt de mogelijkheid voor een collectieve zorgkostenverzekering, korting op andere verzekeringen en diverse opleidingsmogelijkheden. Ook een eindejaarsuitkering maakt deel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen kun je contact opnemen met Renate van de Water, recruiter, via 06-22 74 68 02.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie via de website van Pluryn!

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Psychotherapeut
Publicatiedatum 13-01-2022
Reageer voor 28-02-2022
Ingangsdatum 13-01-2022
Nummer 107161
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn